YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 17:26

Hani kayyumu hizmet atağını sürdürüyor

A
A
A
Hani kayyumu hizmet atağını sürdürüyor

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Hani İlçe Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda, kışa rağmen hizmet atağını sürdürüyor. İlçede uzun yıllar hizmet görmeyen ve çamur deryasına dönen bütün cadde ve sokaklara mucur dökülme çalışmaları başlatıldı. Aralıksız çalışan ekipler ilçe merkezi ve tüm mahallelerde vatandaşın kabusu olan çamurlu yollara mucur döktü.
İlçe Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Şaban Arda göreve geldikten sonra hizmet atağına başladı. Sürekli olarak ilçe halkı ile bir araya gelip sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Arda, vatandaşlardan gelen çamurlu yollara çözüm bulunması talebine anında yanıt verdi. Kaymakam Arda’nın talimatıyla ilçe genelinde vatandaşların çamurdan kurtulması için adeta seferberlik başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında Gürbüz Mahallesi’nde 19 cadde ve sokağa mucur dökülerek çamurdan temizlendi. 240 kamyondan oluşan yaklaşık 5 bin metreküp mucur dökülen Gürbüz Mahallesi’nde aralıksız süren çalışmalarla adeta çamur deryasına dönen yollar temizlendi. Hani Belediye Başkanlığı’na ait 1 kamyon, 3 kepçenin yanı sıra çalışmalar için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden 2 kamyon, 1 silindir ve 1 greyder ile kiralanan 1 kepçe ve 5 kamyonla çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Vatandaş yıllar sonra çamurdan kurtuldu
Hani Kaymakamı ve belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Şaban Arda, vatandaşların kangren yarasına dönüşen ve her yıl kış aylarında büyük zorluklar yaşamalarına neden olan çamurlu yollarda başlattığı çalışmalar, ilçe halkından büyük destek gördü. İlçenin bütün sorunlarını tespit eden Kaymakam Arda, aciliyet sırasına göre vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Vatandaşların ilçe merkezi ve mahallelerde ulaşımını rahat sağlamaları için kar kış demeden çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Arda, yıllardır hizmetten mahrum olan Hanililerin her türlü hizmete kavuşacağını dile getirdi. Gürbüz Mahallesi’ndeki 19 cadde ve sokaktan sonra ilçe merkezi ile birlikte Abacılar, Kuyular, Anıl, Dalan ve Uzunlar mahallelerinde de çamurlu yollara mucur dökülmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Kaymakam Arda, vatandaşların artık ulaşımlarını rahat sağlayabileceğini kaydetti.

Vatandaşlar hizmetten memnun
Her kış aynı sorunu yaşadıklarını ve yıllardır çamurla mücadele ettiklerini söyleyen vatandaşlar ise Kaymakam ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Şaban Arda’nın önemli bir sorunlarına çözüm getirdiğini söyledi. Vatandaşlar, büyük bir dertten kurtulduklarını ifade ederek, “Çamurlu yollardan dolayı araçlarımız süreli yollarda kalıyordu. Öğrencilerimiz okullarına rahat gidemiyordu. Bu durum yıllardır devam ediyordu. Yeni belediye başkanımız atandıktan sonra talebimiz üzerine bu sorunu ele alarak bizi çamurdan kurtardı. Bu bizim için çok önemli bir hizmetti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 20 kişilik belediye ekipleri ile başlatılan çalışmalarda 4.5 kilometre yola mucur döküldüğü belirtildi. Çamurlu yollara dökülen mucurlar sıkıştırılarak araçların ve insanların rahat geçiş yapabileceği şekilde düzenlendi. Yeni yapılan yolların ise 5 ile 15 metre genişliğinde olduğu belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.