GENEL - 21 Eylül 2016 Çarşamba 10:13

İş süresi bitti, işi bitmedi

A
A
A
İş süresi bitti, işi bitmedi

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl İş-Kur tarafından bir köy okuluna geçici işçi olarak yerleştirilen Şahabettin Açan, iş süresi tamamlanmasına rağmen okuldan kopamadı. 5 derslikli okulu bir hafta gece ve gündüz demeden çalışarak boyayan Açan, bahçeye fidan dikip, öğrencilere oyun alanları oluşturarak, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan Karacadağ Bey Kaya mezrasında ikamet eden 35 yaşındaki 7 çocuk babası Şahabettin Açan, geçtiğimiz yıl İş-Kur tarafından köy okuluna geçici işçi olarak yerleştirildi. Açan’ın çalışma süresi, 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunun sona ermesiyle tamamlandı. Ancak Açan okuldan kopamadı. Okul yönetimiyle görüşen Açan, 5 derslikten oluşan okulda gönüllü olarak çalışmaya başladı. Yönetimin desteğiyle kolları sıvayan Açan, bir hafta gece ve gündüz demeden çalışarak, okulu baştan aşağıya boyadı. Okul bahçesine fidan da diken açan, çocuklar için oyun alanı da oluşturarak, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.
Açan, İş-Kur çerçevesinde işe yerleştikten sonra okul için kolları sıvadığını anlatarak, “Okul müdürü ile beraber burada okulumuzu kurtarmak için çaba içerisine girdik. Ağaçlandırma ve çevre düzenlemesini yapmaya başladım. Ancak İş-Kur sürem bitti. Bitmesine rağmen ben de kendim veli olarak katkı sağlamak için yine hizmetin içine girdim. 5 dersliği 1 haftada boyadım. Bazen okuldan anahtarı alıp hafta sonu da çalışıyordum” dedi.
Okulda eğitim gören çocukların kış aylarında çamur içerisinde kaldığını anlatan Açan, “Okul yönetimin desteğiyle 5 günde kendi imkanlarımızla kaldırım yaptık. Çocuklar temiz ve hijyenik bir şekilde sınıflarına girip çıksın. Okulların hizmetli personellere ihtiyacı vardır. Ayrıca okul içlerinde oyun alanları yapılmalı. Çünkü çocuklar oyun alanlarıyla beraber sürekli okula geliyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."