YEREL HABERLER - 20 Haziran 2017 Salı 15:17

Kayapınar’da yeni imar yolları açılıyor

A
A
A
Kayapınar’da yeni imar yolları açılıyor

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni imar yolları açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni imar yolları açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açarak, vatandaşların hizmetine sunuyor.


Kayapınar ilçesinde imar yol açma çalışmalarının yanı sıra gelen talepler doğrultusunda ve bir program dahilinde yol açma çalışmaları da hızla sürdürülürken, yağmurla bozulan daha önce açılmış yollar da onarılıyor. Yapılan yol açma ve onarım çalışmaları, özellikle daha önce belde niteliği taşıyan mahallelerde yaşayan vatandaşlara bağ ve bahçe yollarında büyük ulaşım kolaylığı sağlıyor. Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçe sınırları içerisindeki Nazım Hikmet Caddesi 583’üncü Sokak’tan, 596’ncı Sokak’a kadar yol açımı gerçekleştirdi. Yol açma çalışması gelecek hafta da devam edecek.


Bu arada, asfalt çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Fen işleri ekipleri, bugün Gaziler Mahallesi’ndeki caddenin 339’uncu Sokak’tan 355’inci Sokak’a kadar olan sokaklarında asfalt çalışması yaptı. Ulaşımda kolaylık sağlamaya yönelik çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, çalışmaların sürmesini talep etti.


Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, halkın taleplerini buluşturan bir çerçevede hazırladıkları program dahilinde çalıştıklarını belirterek, "Fen işleri çalışmalarımızda da tüm çalışmalarımızda olduğu gibi en acil ihtiyaçlardan başlayarak ilçemizin asfalt, yol açma, refüj, kaldırım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Maalesef eksikler çok ve vatandaşlarımız haklı olarak bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyor. Havaların ısınması ile hız kazanan hizmet atağımız aralıksız sürüyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.