GENEL - 04 Kasım 2017 Cumartesi 14:45

Kaymakam ve belediye başkanı Yazıcı’dan örnek davranış

A
A
A
Kaymakam ve belediye başkanı Yazıcı’dan örnek davranış

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hani Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, esnaf ziyaretinde fark ettiği 89 yaşındaki Zarife ninenin yanına giderek elini öpüp, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hani Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, esnaf ziyaretinde fark ettiği 89 yaşındaki Zarife ninenin yanına giderek elini öpüp, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.


Hani ilçesine bağlı Dereli Mahallesinde kocasından kalma toprak bir evde 39 yaşındaki hasta ve yatalak oğluyla tek başına yaşayan 89 yaşındaki Zarife Topkaya’yı esnaf ziyareti sırasında fark ederek yanına giden ve elini öpen Hani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Ada Yazıcı, Zarife ninenin sorunlarını dinledi. Zarife nine kaymakamın örnek davranışı karşısında sevincini gizleyemedi. Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, ilçede hazırlanan projeler kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelerken bir yandan da esnafı gezerek sorunlarını dinleyip yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yazıcı, sürdürdüğü esnaf ziyaretleriyle birlikte yapılan çalışmalardan vatandaşların ne derece memnun olduğunu, gözden kaçan imalat eksikliklerin olup olmadığını ve daha neler yapılması hususunda vatandaşlarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Yazıcı, ayrıca ilçe merkezi ve kırsal mahalleleri de her hafta düzenli olarak ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ediyor. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yazıcı, sürdürdüğü esnaf gezisinde gördüğü 89 yaşındaki Zarife ninenin yanına giderek önce elini öptü, sonrada onunla uzun uzun sohbet etti. Kendisine Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı olduğunu, Hani ilçesine hizmet temek için burada olduğunu söyleyen Yazıcı, Zarife ninenin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyerek not aldı.



"Zarife ninenin toprak evi onarılacak"


Dereli Mahallesinde eşinden kalma topraklı bir evde hasta ve yatalak olan 39 yaşındaki oğluyla tek başına yaşayan, geçimini ise devletin oğluna yaptığı yardımlarla sürdüren Zarife nine Kaymakam Yazıcı’dan oturduğu evin bakım ve onarımının yapılmasını istedi. Kaymakam Yazıcı, 89 Yaşındaki Zarife Topkaya’nın içinde yaşadığı evin Hani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gereken tüm onarımlarının yapılacağını söyleyerek gönlünü aldı.



"Allah devletimize zeval vermesin"


İlk kez karşısında bir kaymakam görmenin mutluluğunu yaşayan Zarife Nine “Yavrum 89 yaşındayım, Allah senden razı olsun. İyi ki varsın. Şimdiye kadar böyle bir çalışma Hani’de olmadı. Sen Hani’ye hizmet için gelmiş bir evladımızsın. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.


Kaymakam Yazıcı ve Zarife nine arasında uzun süren sohbette, Zarife nine kendisine uzatılan devletin şefkatli eli ve yardım desteği ile yaşadığı sevinci ifade ederken esprileri ile de herkesi güldürdü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.