GENEL - 15 Kasım 2017 Çarşamba 10:27

Kayyumla Bismil’e hizmet geldi

A
A
A
Kayyumla Bismil’e hizmet geldi

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bismil Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç ile birlikte ilçe hizmet görmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bismil Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç ile birlikte ilçe hizmet görmeye başladı.


Merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleri de cazibe merkezi haline dönüştürmek için hizmet atağını sürdüren Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hasan Karaşeyho, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ve Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar ile birlikte Bayındır Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kırsal mahallelerde değişim ve dönüşümün daha hızlı bir şekilde olması için yoğun gayret sarf eden Başkan Gülenç, Bismil’in dört bir tarafında sürdürdüğü çalışmalarla vatandaşın takdirini kazanmaya devam ediyor. Çalışmaların kırsalın yanı sıra ilçe merkezinde de sürdüğünü vurgulayan Başkan Gülenç, "Bizler bir yandan ilçe merkezini yapılandırırken öte yandan da kırsal mahallelerimizde de durmaksızın çalışmalar devam ediyoruz. Kırsaldaki daha büyük yerleşim yerlerinde ise kilitli parke taşı ve beton yol çalışması yürütüyoruz. Bayındır mahallemizdeki çalışmaları yerinde gördük, çok yakın bir zamanda geri kalan noksanlıkları da tamamlayacağız" dedi.


Mahalle muhtarı ile birlikte inceleme yapan Başkan Gülenç, Bismil’in tüm mahallelerini güzelleştirmeye, değiştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Bayındır Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Kilitli parke çalışmaların yanı sıra mahallemizde eksiklerin giderilmesi noktasında ilgili birimlerimiz çalışma yürütüyorlar. Fen İşleri, Park Bahçeler ile diğer müdürlüklerimizin her bir mahallemizde yapmış oldukları çalışmaların benzerlerini aynı şekilde kırsal mahallelerde yapmaktadır. Hizmeti ulaştırmak ve vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Bütün çalışmalarımızın vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



"Hizmeti kayyumla beraber gördük


Mahallelerinde yapılan çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalle muhtarı Emin Kutluay, ”Buralara asırlardır hizmet gelmiyordu. Bismil Belediyesine kayyum atanmasıyla beraber mahallemiz hizmet görmüş oldu. Yapılan bu hizmetlerden dolayı başkanımızdan Allah razı olsun Allah ona uzun ömürler versin” dedi.


Yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu ifade eden Muhammed Naci Tarıkulu ise, “Bu zamana kadar hiç görmediğimiz hizmetleri alıyoruz. Hizmetlerinden dolayı başkanımız Turgay Gülenç’e çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.