YEREL HABERLER - 23 Ağustos 2016 Salı 15:02

Kikizade terör saldırılarını kınadı

A
A
A
Kikizade terör saldırılarını kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, artan terör olaylarına tepki göstererek, yapılan saldırıları sert bir dille kınadı. Kikizade, son zamanlarda tırmanan terör olaylarının milleti derin üzüntüye boğduğunu belirterek, “Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet içerisindedir. Sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez” dedi.
Kikizade, bu vatan hainlerinin hedeflerine hiç bir zaman ulaşamayacağın söyledi. Mardin, Diyarbakır, Van, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa, Bingöl ve Şırnak’ta meydana gelen terör olaylarının birlik ve beraberliği bozamayacağını dile getiren Kikizade, terör örgütlerinin dış güçlerin maşası ve taşeronu olduğunu belirterek, bu hain saldırılardan medet umanların heveslerinin kursaklarında kalacağını kaydetti.
“Terörden beslenenler, terörün döktüğü kanda boğulacaktır”
Türkiye’nin terör karşısında diz çökmeyeceğini ifade eden Kikizade, “Saldırıyı gerçekleştiren hainler bilmelidir ki tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren bir milletiz.15 Temmuz bunun en büyük örneğidir. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Unutulmamalıdır ki, terörden beslenenler yine terörün döktüğü kanlarda boğulacaktır. Ülkede uzun bir aradan sonra hem siyasette hem de toplumsal yaşamda oluşan uyum ve barış ortamını yok etmeyi hedefleyen bu terör olayları 15 Temmuz ruhunu daha da kuvvetlendirecektir. Buna olan inancımız tamdır. Bizleri tarifsiz acılar yaşatan bu hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum” diye konuştu.
“Saldırılarda ölenler bizim canımız, ciğerimiz”
Hain terör saldırılarında ölen insanların bir siyasi partiye üyelikleri ile ayrım yapılmasına da tepki gösteren Kikizade, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a atıfta bulundu. Kikizade, “Biz insan olarak bakıyor ve öyle değerlendiriyoruz. Terör saldırısı yapanları lanetliyoruz. Ölenlerin bir siyasi partiye üyelikleri ile alakalı ayrım yapılması insan fıtratına aykırıdır. Ölenler hangi siyasi partiden olursa olsun bizim insanımızdır. Bu hain saldırıda ölenler bizim canımız, ciğerimizdir” ifadelerini kullandı.
Sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Kikizade, terör örgütlerinin ırk, dil, din ve mezhep ayırımı yapmadan, kadın, çocuk, yaşlı ve hasta demeden, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uyguladığını söyledi. Kikizade, “Bu yapılar masum sivil insanları katlediyor. Bunlar insanlığa karşı en ağır suçlardan birini oluşturan soykırım suçunu oluşturmaktadır. Farklı etnik ve inançlara yönelik vahşi katliamlar gerçekleştiren terör örgütleri nasıl göründüğünü ve tanımladığını bizlere Gaziantep saldırısında açıkça göstermiştir. İslam dininde katliama ve vahşete yer yoktur. Herkesi tüm insanlık için büyük bir tehdit oluşturan bu yapılara karşı kesin tutum almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de 23 Nisan’a özel kortej yürüyüşü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel kortej yürüyüşü düzenledi. Kortej yürüyüşüne büyük ilgi gösteren vatandaşlar Balıkesir sokaklarına sığmadı. Balıkesir Kuva-i Milliye meydanından başlayan kortej yürüyüşü, Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi’ne doğru devam etti. Motosikletlerin öncülük ettiği yürüyüş Balıkesir Atatürk Anıtı’nda son buldu. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın vatandaşlara seslendi. Balıkesirli olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Ahmet Akın, “İnşallah ileride, her zaman her daim birlik beraberlik içerisinde Kuva-i Milliye’nin baş şehri Balıkesir cumhuriyetin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketidir. Bu sene Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. Kuruluş yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu coşku artarak devam edecek. Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı’mız kutulu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi. Kortej yürüyüşüne, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı.