GENEL - 29 Kasım 2016 Salı 11:21

Şehit korucu için tören düzenlendi

A
A
A
Şehit korucu için tören düzenlendi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırıda şehit olan güvenlik korucusu Abdulkadir Bekler’in naaşı düzenlenen törenin ardından ilçeye gönderildi.
Silvan ilçesi Çardak ve Susuz köyleri arasında bir grup PKK’lı terörist tarafından yol güvenliğini sağlayan güvenlik korucularına uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, korucuların da karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Abdulkadir Bekler adlı korucu şehit olmuş, bir korucu da yaralanmıştı. Yaralı korucunun tedavisine devam edilirken, şehit korucu Bekler için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Garnizon Komutanı Ali Sivri, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Ali Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı. Şehidin cenazesinin ambulanstan alınıp katafalka konulması ile başlayan tören, daha sonra bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Şehidin öz geçmişinin okunması ve dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Bekler’in naaşı katafalktan alınarak ambulansa konuldu.
Bekler’in cenaze törenine gelen yakınları sinir krizleri geçirirken, askerler gözyaşlarına boğulanları teselli etmeye çalıştı.
Bekler’in naaşı defnedilmek üzere helikopterle Silvan ilçesine gönderildi.
(YRT-MP-AŞ-Y)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir