ASAYİŞ - 24 Şubat 2018 Cumartesi 18:10

Tartıştığı kişinin işyerine kurşun yağdırdılar

A
A
A
Tartıştığı kişinin işyerine kurşun yağdırdılar

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde iki şahıs, tartıştıkları kişinin iş yerine kurşun yağdırdı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde iki şahıs, tartıştıkları kişinin iş yerine kurşun yağdırdı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde maddi hasar meydana geldi.


Edinilen bilgilere göre olay, saat 16.30 sularında Emek Caddesi ile Sağlık Ocağı Caddesi’nin birleştiği noktada bulunan bir sürücü kursunda meydana geldi. İddiaya göre iş yerinin önünde araçlarını park etmek isteyen iki kişi ile sürücü kursunun sahibi arasında tartışma yaşandı. Esnafın araya girmesiyle sonlanan tartışmanın üzerinden yaklaşık 10 dakika geçtikten sonra sürücü kursunun önüne gelen silahlı iki kişi iş yerini kurşun yağmuruna tuttu. Saldırganlar koşarak olay yerinden uzaklaştı.


Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine alarak incelemelerde bulundu. Polis, olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.