GENEL - 05 Kasım 2018 Pazartesi 13:18

Bu defa gazeteci Kılıçdaroğlu’ndan adalet için yola çıktı

A
A
A
Bu defa gazeteci Kılıçdaroğlu’ndan adalet için yola çıktı

Daha önce CHP Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bu Murat Başbay isimli gazeteci CHP’li belediyenin haberlerinden dolayı açtığı mahkemelerden bıkarak “Herkes İçin Adalet” yürüyüşüne başladı.

Daha önce CHP Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bu Murat Başbay isimli gazeteci CHP’li belediyenin haberlerinden dolayı açtığı mahkemelerden bıkarak “Herkes İçin Adalet” yürüyüşüne başladı. İstanbul’dan yürüyerek yola çıkan gazeteci Murat Başbay, Düzce’ye ulaştı.


CHP’li Bakırköy Belediyesi ve Adalar Belediyesi ile ilgili yaptığı haberlerde kullanılan ’karikatürlerden’ dolayı, belediye başkanlarının şikayeti üzerine hapis ve para cezasına çarptırılan gazeteci Murat Başbay, CHP Genel Merkezi’ne kadar sürecek "Herkes için Adalet" yürüyüşü yapıyor.


Hakkında 50 suç duyurusu yapıldığını ve 13 davanın devam ettiğini belirten Başbay, haberleri yayımladığı internet sitesinin iki kez yayın durdurma cezası aldığını, iki haberinden dolayı hapis ve para cezası aldığını söyledi. Kemal Kılıçldaroğlu’nun kişiye özel adalet için yola çıktığını da belirten Başbay şöyle devam etti: "İşin en trajikomik yanı ise, haberlerin içeriğinden değil de kullandığımız karikatürlerden dolayı yargılanıyorum. Hiçbir siyasi destek almadan, sadece ’Adalet’in herkes için bir gün lazım olacağını anlatmak gayesiyle başladığım yürüyüşümü CHP Genel Merkezi önünde bitireceğim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan gelirken yanında getirdiği eksik ’Adalet’ anlayışını geri götürüp kendisine iade edeceğim. Bir kesim için değil, herkes için adalet diyorum” dedi.



“Haber sitem iki defa kapatıldı”


Hakkında 50 suç duyurusu 13 dava olduğunu belirten Başbay, “Kendi gazetecisi için yürüyüş yapan Kemal Kılıçdaroğlu yine kendi belediyeleri Bakırköy ve Adalar Belediye başkanlarının benim hakkımda açmış oldukları 50 tane suç duyurusu 13 tane dava ve bu davalardan mütevellit bir hapis cezam var, para cezasına çarptırıldım diğerlerinden de beraat ettim. Biz bu yürüyüşte diyoruz ki evet adalet ama herkes için adalet olsun. Adalet sadece size dokunanı değil herkes için adalet herkesin haklarını savunacağız. Yürüyüşümüz Ankara CHP Genel Merkezinin önünde noktalanacak” diye konuştu.



“Haberlerden değil karikatürlerden yargılandım”


Yaptığı haberlerden değil haberin içinde yer alan karikatürlerden ceza aldığını belirten Başbay, “Tek haber gazetesinde yaptığım haberlerden dolayı değil haberlerin içinde kullandığım karikatürlerden dolayı maalesef yargılandım. CHP’li Adalar ve Bakırköy Belediyesi bir anlamda karikatür düşmanı olduklarını da göstermiş oldular. Haberlerin içeriğinde rüşvet var, yolsuzluk var, hırsızlık var, yanlış yapılan işler var, FETÖ ile bağlantılar var, belediyelerin FETÖ’ye para aktarımları var. Bununla ilgili belgeleri koyuyoruz ortaya ama maalesef görüyoruz ki bunlar yargıyı ve belediye başkanlarını pek enterese etmiyor sadece ve sadece haberlerde kullandığım karikatürler onları son derece rahatsız ediyor yani mesela Adalar Belediyesi’ne Kayyum diye bir haberimiz vardı. Bu haberden dolayı gazetem kapatma cezası aldı. Yine Bakırköy ile ilgili bir haberim de yine kapatma cezası aldım” dedi.


Murat Başbay’ın, 15 Kasım’da Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde olması planlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van YYÜ’de TÜBİTAK sergisi Van Yüzüncü Yıl Üniversite ev sahipliğinde TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nın sergi açılışı yapıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında gerçekleştirilen bölge sergisi açılış töreni; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinin katılımıyla yapıldı. 3 bin 915 başvuru sayısıyla Türkiye’deki 12 bölge arasında en çok başvuru sayısına sahip Van bölgesinde gerekli değerlendirmeler sonucunda bölge sergisine katılmaya hak kazanan 105 proje, jüri değerlendirmenin ardından birinci gelenler ülke finalinde gönderilecek. Program açılışında konuşan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini daha ayrıntılı ortaya koyma, sunma ve jüri üyeleri önünde savunması için gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu belirtti. Çavuş, “Bölge sergisi esnasında projeler, jüri üyeleri tarafından bir kez daha sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirilecek ve daha sonra yapılacak ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek. Yarışmanın gerçekleştirilmesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın tebrik ve başarı temennilerine dair açılış mesajının da okunmasının ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Bu program, Van bölgesinde yer alan illerden ve okullardan öğrencilerin gelmeleri ve birbirleri ile tanışma, kaynaşma, arkadaşlıklar kurma, kültürel ve bilimsel pek çok paylaşımlarda ve kazanımlarda bulunma imkânı sağlıyor. Bölge sergisine davet edilen proje sahibi öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, sağlamış oldukları her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi sergi salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisinin 3 gün boyunca jüri üyelerinin yapacağı bilgilendirmenin ardından 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreni ile son bulacağı belirtildi. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ile Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.