GENEL - 23 Ekim 2017 Pazartesi 13:17

Düzce Belediyesi Kusur Kafe’ye Avrupa Başarı ödülü geldi

A
A
A
Düzce Belediyesi Kusur Kafe’ye Avrupa Başarı ödülü geldi

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Kusursuz Kafe”, Almanya’da düzenlenen “Avrupa Başarı Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü.

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Kusursuz Kafe”, Almanya’da düzenlenen “Avrupa Başarı Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü.


Düzce Belediyesi tarafından Kent Park içinde hizmete sunulan ve engelli gençlerin istihdam, sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanması gibi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan “Kusursuz Kafe” Almanya’dan büyük beğeni aldı. Düzce’de büyük ilgi gören “Kusursuz Kafe” Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ve dünya çapında geliştirilen projelerin değerlendirildiği “Avrupa Başarı Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü. Düzce Belediyesi ve Kusursuz Kafe adına düzenlenen törene katılmak üzere Almanya’ya giden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Badur ve Meclis Üyesi Selahattin Sert, “Yılın En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi” dalında verilen ödülü aldı. Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Badur Düzce Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verildiğine dikkat çekerek “Kusursuz Kafe projemiz sayesinde dezavantajlı gençlerimizin sosyal hayata adaptasyonunu sağladık. Bu konuda çok güzel geri dönüşler alıyoruz, projemizle gurur duyuyoruz. Ayrıca yine yardıma muhtaç ve özel ilgi gerektiren gruplarımız için Evde Bakım Hizmetleri, 60 Artı Yaşam Merkezi ve Aşevi gibi projelerimiz de faaliyette. Düzce Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde projeler üretmeye devam edeceğiz. Bugün de burada bizi gururlandıran ve bu uluslar arası ödülü bizlere layık gören herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu Suriye’nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Çok sayıda aracı toz bulutu kaplarken vatandaşlar toz taşınımından kaynaklı burun ve boğaz tıkanıklığı gibi sorunlar yaşadıklarına dikkat çekti. Öte yandan uzmanlar, gözlerde acı hissi, nefes darlığı, halsizlik ve baş ağrısı gibi etkilerinin olabileceği konusunda vatandaşları uyardı. "Güneş puslu bir biçimde görülüyor" Toz taşınımından duyduğu rahatsızlığı dile getiren vatandaşlardan Tuğba Gündoğdu, "Bu durumdan aslında hepimiz çok rahatsızız. Hava kirliliği oldukça fazla burada, hava kirliliği olmasa daha iyi olurdu. Mesela şu an güneşin canlı olarak bize vurması gerekirken toz taşınımından kaynaklı olarak güneşi de puslu görüyoruz maalesef. Güneşi fotoğraf çekilmek için doyasıya kullanamıyoruz çünkü önünde sürekli tozlar oluyor. Bu durumu yaşamamak için de için de hava kirliliğini önlemek, doğa için çaba sarf etmek gerekiyor" diye konuştu. "Toz taşınımı kaynaklı boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Son zamanlarda sıkça toz taşınımı kaynaklı problemler ile karşılaştığını belirten Feray Kiriş, "Ülkemizde artık bunu sıkça görmeye başladık. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte de bu durumu da çok daha fazla yaşamaya başladık. Hava kirliliği olsun, gelen toz taşınımı olsun ülkeyi çok fazla etkiliyor. Bunun sonucunda solunum yolları enfeksiyon kapan insanlar olabiliyor. Sağlık açısından olumsuz bir durum. Tabi ki bu sorunun önüne geçilemez fakat sonuçlarının en aza indirilmesi için bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Boğaz tıkanıklığı, burun tıkanıklığı gibi sorunları gelen toz taşınımından kaynaklı olarak yaşıyoruz. Şu an çok fazla toz taşınımının olduğu gözle görülebiliyor ve bu durum vatandaşları etkileyebiliyor. Artık bu toz taşınımına alıştığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.