GENEL - 11 Kasım 2017 Cumartesi 13:26

Düzce yuvam için el ele verdi

A
A
A
Düzce yuvam için el ele verdi

Düzce İl Müftülüğü ile Düzce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Yuvam İçin El Ele” adlı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Düzce İl Müftülüğü ile Düzce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Yuvam İçin El Ele” adlı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.


Düzce İl Müftülüğü Eğitim uzmanı Necmettin Kuzu tarafından hazırlanan proje Düzce Valiliği’nce yürütülen Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında sürdürülmektedir. Proje kapsamında salı ve perşembe akşamları 4 eğitim dersi olarak Düzce’deki tüm köyleri ile mahallelerindeki halka yönelik; “İslam’ da Emanet Bilinci, Aile İçi İletişim, Madde Bağımlılığı, Erken Yaşta Evlilikle” konularında farkındalık eğitimleri verilmekte.


Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in, Hacıahmetler Köyü’nde bizzat sunum yaptığı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ve İl Milli Eğitim Murat Yiğit’in katılım sağladığı projede; Düzce Valiliği, İl Müftülüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde, Düzce Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü paydaşlığında geniş bir eğitimci kadrosu bulunmakta.


Projenin amacı; mutlu yuvaların tesisinde aile bireylerinin sorumlulukları hakkında bilgilendirmek ve şiddete bağlı Madde Bağımlılığı ile Erken Evlilik problemlerine karşı önleyici tedbir almada aile fertlerine uzmanlık kazandırmak olan Yuvam İçin El Ele Projesi Aile bireylerinin görev ve sorumluluklarını fark etmelerinin sağlıyor. Aile bireylerine etkili iletişim becerilerinin kazandırılması sağlanıyor. Ailede şiddetin olumsuz olarak bireylere yansımalarının farkındalığının, Rol model olarak ebeveynin çocuklarına örnekliğinin farkındalığının, Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıkların farkındalığının sağlanarak çözüm önerileri hakkında kazanımların elde edilmesi, Erken yaşta yapılan evlilikle mücadele kapsamında gençlerin ve ebeveynlerin farkındalığının sağlanması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.