GENEL - 20 Mart 2018 Salı 11:09

Düzce’nin ekonomik beklentileri konuşuldu

A
A
A
Düzce’nin ekonomik beklentileri konuşuldu

AK Parti Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Düzce il ve ilçe Belediyeleri ile AK Parti teşkilatları, kentlerindeki ekonomik beklentilerini, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri forumunda dile getirdi.


Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Akif Öncü’nün yaptığı programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Düzce’mizin geleceği ve beklentileri ile ilgili toplantımıza gelmeniz bizi memnun etmiştir. Üniversitemizle, partimizle, belediyelerimizle birlikte ilimizin beklentileri konuşacağız. AK Parti iktidarları 16 yıldır Türkiye’ye büyük hizmetler yapmışlardır. Hizmetleri büyük küçük diye ayırt etmemiş ve başarılı olması için gayret göstermiştir. Bizler de bu hizmetleri güçlendirmek ve daha da fazla olması için çalışıyoruz. Tüm teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla bu davaya ne kadar bağlı olduğumuzu her zaman gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz” dedi.


Ardından konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “ Düzce’miz İstanbul’a su veren bir il ve bütün sanayicilerimiz İSKİ kurallarına uymaktadır. İstanbul’un barajlarında su varsa bu su Düzce’den gelmektedir. 5 Organize sanayimiz var. 2 tanesi faal ve diğerleri de dolmak üzeredir. Bunların yanı sıra E-5 üzerinde sanayi alanlarımız var. Düzce bu alanda gelişen bir ildir. Ankara ve İstanbul arasında olması ve Karadeniz sahil yolu üzerinde olması ile gelişmeye müsait bir iliz. Turizm ve tarih açısından da zengin bir alt yapıya sahibiz” diye konuştu.


Son olarak konuşan AK Parti 23.-24. Dönem Ağrı Milletvekili, Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, Cumhurbaşkanının talimatları ile 81 ile gittiklerini kaydetti. Forumun iki ayağı olduğunu kaydeden Salman, “Birincisi partiye, ikincisi şehrin ileri gelenleriyle konuşacağız. Buna bir üçüncü kısmını da ekleyeceğiz ve birebir Düzce halkına soracağız. Buradan elde ettiğimiz bilgileri mevcut vekillerimizle bir araya gelerek değerlendireceğiz. Sonunda da nihai raporu direk Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza ileteceğiz. 81 ili Nisan ayına kadar bitirmek istiyoruz. Çıkan sonuçlara göre gereken yerlere sorunların çözümü için talimatlar verilecektir” dedi.


“Ekonominin sürdürülebilir olması bizim için çok önemli ve adalet ile kalkınma ülkelerin kaderini belirlemektedir” diyen Salman, “ Türkiye, adalet ve kalkınmasında şaha kalktığı her dönemde darbe girişimleriyle ve birçok tuzağı yaşadık. Vekâlet savaşlarının yaşandığı günümüzde bir tarih yazılıyor. Ve bizler bu tarihte ülkesini ve milletini sevenler olarak inşallah anılacağız. Mikro ekonomik değerler makro değerleri belirler. Her ilden çıkan değerler ülkemizin ekonomisi için önemli. Sizlerin fikirlerini çok önemsiyoruz” ifadelerinde bulundu.


Konuşmaların ardından moderatör Doç. Dr. Mehmet Akif Öncü’nün sorduğu sorulara foruma katılan tek tek cevap verdi ve fikirlerini sundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”