ASAYİŞ - 18 Ocak 2018 Perşembe 18:22

Kayınbiraderini silahla yaralayan şahıs yakalandı

A
A
A
Kayınbiraderini silahla yaralayan şahıs yakalandı

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kayınbiraderini silahla yaralayan şahıs, 12 saat sonra polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kayınbiraderini silahla yaralayan şahıs, 12 saat sonra polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, Akçakoca Kamyoncular Kooperatifinde meydana gelen olayda O.G. isimli şahıs kayınbiraderi Ş.Ö. ile tartışmaya başladı. O.G. belinde bulunan silahı çıkarak Ş. Ö.’yü ateş etmeye başladı. O. G. daha sonra Zonguldak istikametine kaçtı. Ş. Ö. ise sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Kaçan şahıs Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında yine Akçakoca ilçesinde olayda kullandığı silahla kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.