EĞİTİM - 18 Ekim 2018 Perşembe 13:07

Öğrencilerin Okul Meclis Başkanlığı seçimi genel seçim havasında oldu

A
A
A
Öğrencilerin Okul Meclis Başkanlığı seçimi genel seçim havasında oldu

DÜZCE(İHA) – Düzce Namık Kemal İlkokulunda yapılan Okul Meclis Başkanlığı seçimi genel seçim havasında geçti.

DÜZCE(İHA) – Düzce Namık Kemal İlkokulunda yapılan Okul Meclis Başkanlığı seçimi genel seçim havasında geçti. Aday olan 10 öğrenci sınıfları gezdi propaganda yaptı arkadaşlarından oy istediler. Öğrenciler kurulan sandıklarında oy kullanarak Okul Meclis Başkanını seçtiler.


Düzce Namık Kemal İlkokulunda seçim heyecanı vardı. Genel seçimleri aratmayan Okul Meclis Başkanlık seçimlerinde adaylar ilk önce vaatlerinin yer aldığı afişleri okulun koridorundaki duvarlara astılar. Ardından ise sınıf sınıf gezerek yapacaklarını sıraladılar oy istediler. 2 hafta süren seçim çalışmalarının ardından okulun girişine sandıklar kuruldu. Kurulan sandıklarda 3 ile 4 sınıf öğrencileri 10 aday için oy kullandılar. Oy kullanan öğrenciler Okul Meclis Başkanlığı için oy kullandıklarını söylediler. Bazı öğrenciler oy verirken arkadaşı olup olmadığını bakmadıkları seçim vaatlerine göre oy kullandıklarını aktardılar. Oy kullanma işleminin ardından öğrenciler oy kullandıklarına dair imzada attılar.


Okul Müdürü Ali Kemal Ardıç, iki haftadır öğrencilerin seçim çalışmalarına devam ettiğini belirterek “Gayet demokratik bir ortamda asıl seçimler kadar kaliteli bir şekilde öğrencilerimiz oylarını kullanıyorlar. İnşallah bizde çalışkan bir başkanla çalışacağız” dedi.


Seçimlerin kendileri içinde faydalı olduğunu işaret eden Ardıç konuşmasına şöyle devam etti; “Çocuk gözüyle onlarda bize yol gösteriyor. Çocukların söyledikleri ile bizde bazı değişik çalışmalar yapıyoruz. Bizim göremediklerimizi çocuklar görüyorlar. Bize yol gösteriyorlar yardımcı oluyorlar.”


Genel seçimleri andıran seçimlerde oy verme işlemleri devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta minik yüreklerin 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü. Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi. Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.