ÇEVRE - 06 Kasım 2018 Salı 16:22

Tem bağlantı yolu depremin yıl dönümünde açılacak

A
A
A
Tem bağlantı yolu depremin yıl dönümünde açılacak

Düzce TEM bağlantı yolunda yeni açılış tarihi 12 Kasım olarak açıklandı.

Düzce TEM bağlantı yolunda yeni açılış tarihi 12 Kasım olarak açıklandı. Havaların kötü gitmesi nedeniyle 29 Ekim’e yetişmeyen otoyol bağlantısı ile ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay; Otoyol bağlantısının engel olmaması halinde 12 Kasım tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.


Daha önce 29 Ekim’de resmi açılışının yapılacağı duyurulan otoyol bağlantısı hava muhalefeti nedeniyle çalışmaların yavaşlamasından dolayı ertelenmişti. Yeni yollarda inceleme yapan Belediye Başkanı Dursun Ay; Otoban bağlantı yolunu 12 Kasım tarihinde açmayı planladıklarını ifade ederek; “Düzce’de nüfus oranına göre araç yoğunluğu fazla. 320 bin nüfuslu bir ilde 111 bin araç var. Bizde hızlı bir şekilde çevre yolları yapıyoruz ki sıkıntı çözülsün. Şuanda otoyol bağlantısından dolayı bir yoğunluk var. 12 Kasım gibi yolu açmayı planlıyoruz. 29 Ekim tarihinde açılacaktı. Ancak havaların çok yağışı gitmesi nedeniyle süre uzadı. Hava şartları iyi olduğu sürece çalışıyoruz” diye konuştu.


Çevre yolunu bir an önce bitirmek için çaba harcadıklarını belirten Başkan Ay; “Çevre yolunu yapıyoruz. Yol Aydınpınar’dan Otogara, Otogardan da Beyköy yoluna bağlanacak. Olimpiyat kavşağından başlayacak. Asar suyu üzerinde bir köprü yapıyoruz. Köprüden geçilerek otogara gidilecek. 2. Alternatif çevre yolumuz Düzce’nin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bir an önce bitirmek için de çaba harcıyoruz.”


Dursun Ay, Azmimilli Okul binasının yapımı için araçların kullanacağı yolu da açtıklarını dile getirerek “Valiliğimizin okul projesi var. Orada bir zemin etüdü yapılacak. Ancak arazide çalışacak araçların kullanacağı bir yol yok. Biz bu yolu açıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.