GENEL - 01 Aralık 2011 Perşembe 10:32

(ÖZEL HABER) ÜSTÜ CAMİ, ALTI OKUL

A
A
A
(ÖZEL HABER) ÜSTÜ CAMİ, ALTI OKUL

Çorum’un Sungurlu ilçesinde okullarının heyelan nedeniyle kapatılmasıyla çocuklarının taşımalı eğitim görmemesini isteyen köylüler cami altındaki boş katı okula çevirdi.
2000 yılında Sungurlu ilçesine 20 kilometre uzaktaki 80 haneli Karakocalı köyünde heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu köydeki ilköğretim okulu zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Yaşanan afetin ardından Sungurlu İlçe Müdürlüğü okulu eğitime kapatırken, burada eğitim gören öğrencileri de Kaledere Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO) nakletti.
2009 yılına kadar Karakocalı öğrenciler Kaledere’de eğitim gördü. Kaledere YİBO’da taşımalı eğitim gören öğrencilerin kış mevsiminde yaşadığı zorlukları gören aileler, öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması için çalışma başlattı.
Hayırseverlerin katkılarıyla 2 yıl önce köye cami yaptıran köylüler, caminin alt katının boş olduğunu görünce burayı eğitim yuvasına çevirmeye karar verdiler. Muhtar Ramazan Kirazlı ve köylülerin Valilik nezdinde yaptıkları girişimler sonunda kendi katkıları ve kamudan ayrılan ödenekle caminin alt katını 2 derslikli okula çevirdi. Üst tarafı ibadethane, alt tarafı okul olan yerde 2 öğretmen ve 35 öğrenci iki yıldır eğitim görüyor.
Bundan 11 yıl önce köylerinde oluşan heyelan nedeniyle okullarının kapandığını söyleyen köy muhtarı Ramazan Kirazlı, 2009 yılına kadar öğrencilerin Kaledere YİBO’ya taşımalı olarak gidip geldiklerini söyledi. 7-8 yaşlarındaki çocuklarının yollarda perişan olmaması ve kendi köylerinde okumalarını sağlamak için dönemin Çorum Valisi Mustafa Toprak’a başvurduklarını söyleyen Muhtar Kirazlı, "Köyümüz kuruldu kurulalı heyelan tehlikesi var. Eski okul binası ve evlerimizin çoğunda heyelan nedeniyle çatlaklar
bulunuyor. Camimiz yeni yapıldı ve alt katı boş olduğundan dolayı Sayın Valimize caminin alt katını okula çevirmek istediğimizi söyledik. O da buna sıcak baktı ve gerekli ödenekleri çıkartarak burayı okula çevirdik. Çocuklarımız iki yıldır tahsis ettiğimiz bu dersliklerde ders görüyorlar" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir