GENEL - 08 Şubat 2016 Pazartesi 13:37

150 Ton Okul Sütü Dağıtılacak

A
A
A
150 Ton Okul Sütü Dağıtılacak

Edirne’de, Trakya Birlik İlkokulu’nda ’Okul Sütü Dağıtım Programı’ gerçekleştirildi. Program kapsamında her öğrencinin 11 litre süt tüketmesi planlanırken, il genelinde toplamda 150 ton sütün tüketilmesi hedefleniyor. ’Okul Sütü Dağıtım Programı’ 5 yıldan bu yana tüm Türkiye’de uygulanıyor.
’Sağlık İçin Süt İçin’ sloganıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle tüm Türkiye’de ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla, 2015-2016 bahar dönemi süresince Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri ambalajlı süt dağıtımı gerçekleştirilecek.
Okul sütleri 200 mililitrelik ambalajlarda Edirne genelinde 149 okulda toplam 19 bin 162 öğrenciye dağıtılacak.
ÖĞRENCİ BAŞI 11 LİTRE
Sütün büyüme çağındaki çocuklar için önemli olduğunu vurgulayan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, "Süt besin öğeleri olarak karbonhidrat, yağ gurubu ve protein olması nedeniyle önemli. Bir çok vitamini içinde barındırdığı için de önemli. Mineraller açısından da önemli. Bu yaştaki çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerini tamamlaması noktasında önemli. Dişlerin çürümesini engelleyen bir gıda maddesi. Süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi alışkanlık haline gelmesi gerekiyor. Bir öğrenci sene sonuna kadar 11 litre süt tüketmiş olacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir