YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2015 Salı 12:19

19 MAYıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Edirne'de Kutlandı

A
A
A
19 MAYıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Edirne'de Kutlandı

Edirne’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, genç öğrencilerin oluşturduğu kortej yürüyüşü ve çelenk sunma törenleriyle başladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında ilk olarak 25 Kasım Şehir Stadyum’unda başlayan kortej, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Edirne İl Müdürü Serhat Ocak ve beraberindeki genç öğrenciler, anıta çelenk sunma merasimi gerçekleştirdi.
Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Nutku’nda dediği gibi, Türk milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması tam bağımsız olmakla sağlanabilir. Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse ya İstiklal ya ölüm, işte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır. Gazi Mustafa Kemal’in 96 yıl önce Samsun’a çıkışı ile tutuşturduğu kurtuluş meşalesi dalga dalga yayılarak tüm yurda yayılmıştır" ifadelerini kullanarak, tüm gençlerin bayramını kutladı.
Edirne’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının öğleden Saraçlar Caddesi’ndeki çeşitli etkinliklerle devam edileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir