YEREL HABERLER - 22 Nisan 2016 Cuma 16:48

23 Nisan'ın Edirne'de En Renkli Hali

A
A
A
23 Nisan'ın Edirne'de En Renkli Hali

Edirne’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanıyor.
Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) ‘Çalışan Kadınlar Umutlu Yarınlar’ projesi kapsamında çeşitli kurslarda eğitim alan dezavantajlı kadınların çocuklarının hazırladığı gösteri büyük beğeni topladı. Çeşitli yaş gruplarından oluşan dezavantajlı öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı özel gösteride, minikler öğretmenleri eşliğinde hünerlerini sergiledi.
Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hicran Bali, “Öğrencilerimiz, vakfımıza bağlı olarak SODAM Merkezimizde kreş eğitimi alıyorlar. Öğrencilerin büyük bir kısmının anneleri diğer kurslarımızdan faydalanıyor. Anneler kurstayken çocuklarda kreşte Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği öğretmenlerle faaliyette bulunuyor. Bugün ki etkinliğimizde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Mali Destek Hibe programı kapsamında, ‘Çalışan Kadınlar Umutlu Yarınlar’ projesi alınmıştı. O kapsamda meslek edindirme adına 3 ayrı kurs verildi. Bu kursların sonlanması ile birlikte bir kapanış programı düzenledik. Çocuklarımızda küçük bir gösteriyle hem günün anlam ve önemine uygun olarak katılımcılara 23 Nisan coşkusunu yaşatmış olacaklar” dedi.
Gösterilerin ardından minikler, öğretmenleri ile birlikte özel olarak fotoğraf çekimi için tasarlanan renkli Edirne yazılı platformda fotoğraf çekildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 11 Ukraynalı kadının hazırladığı ‘Sanatçıların Gözünden Alanya’ sanat sergisi açıldı Ukrayna’nın farklı şehirlerinden 11 kadın sanatçının eserlerinden oluşan “Sanatçıların Gözünden Alanya” sanat sergisi Kızılkule’de açıldı. Serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Alanya Belediyesi ve Alanya Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sergide, Alanya’nın doğal güzelliklerinin yorumlandığı eserler yer alıyor. Sergiyle ilgili Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın farklı şehirlerinden gelerek bir süre Alanya’da yaşayan sanatçılar önce Alanya’nın doğal güzelliklerini ve sosyal hayatını gözlemlediler, daha sonra gözlemlerini tuvale işlediler. Bahse konu sanatçıların Alanya’mıza dair gözlemlerinin eserlerinden oluşan sergi bugün saat 16.00’da Kızılkule’de açıldı. 2 gün devam edecek serginin, Haziran ayında Kiev Büyükelçiliğimizin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de tekrarlanması planlanıyor. Her iki serginin de Ukrayna’da Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. "Sanatçıların Gözünden Alanya" sanat sergisi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.