GENEL - 01 Şubat 2018 Perşembe 18:24

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş: “Türkiye’de 3’üncü sıradayız”

A
A
A
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş: “Türkiye’de 3’üncü sıradayız”

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Koruyucu ailenin nüfusa oranına göre Edirne olarak Türkiye’de 3’üncü sıradayız.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Koruyucu ailenin nüfusa oranına göre Edirne olarak Türkiye’de 3’üncü sıradayız. Şuan Edirne olarak il bazında 61 çocuğumuz koruyucu ailelerde. Arzu ediyoruz ki, bütün çocuklarımız koruyucu ailelerde olsun” dedi.


Yarı yıl tatilinde, devlet tarafından koruma bakım altındaki çocuklar, bir kafede kahvaltıda buluştular. Kahvaltı sonunda koruma bakım altındaki çocuklara, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, hediye dağıttı. Özbaş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


"Koruma bakım altındaki çocuklarımız, sevgi evlerinde kalan çocuklarımız, çocuk evlerinde kalan çocuklarımız yoğun ve yorucu bir 1. dönemi bitirdiler. Eğitim-Öğretim yarıyılına ulaştık. Bu süre zarfında çocuklarımız büyük çaba gösterdiler. 2. döneme daha aktif ve daha zinde olmaları adına yarıyıl tatilinde çeşitli kültürel etkinlikler yapıyoruz. Daha önce İstanbul gezisine giderek doyasıya eğlendiler. Çocuklarımız için ne kadar sosyal ve kültürel etkinliğimiz varsa da Edirne’deki hayırsever vatandaşlarımız da çok ciddi boyutta destek oluyorlar bize. Tabi bizim istediğimiz bu çocukların hepsinin aile ortamında yetişmesi, koruyucu aile sayısının arttırılması. Şuan Edirne olarak il bazında 61 çocuğumuz koruyucu ailelerde. Arzu ediyoruz ki, bütün çocuklarımız koruyucu ailelerde olsun. Koruyucu aile yapısını güçlendirmek için de her türlü katkıyı sağlıyoruz. Devlet olarak da koruyucu ailelerimize ciddi anlamda destek oluyoruz. Maddi boyutunun yanında bu işin manevi boyutu da var. Aile ortamında yetişen çocuklarımız sosyal hayata uyum sağlamakta çok daha başarılı oluyorlar, iş hayatında başarılı oluyorlar, evlilik hayatını sürdürmede çok daha başarılı oluyorlar. Rol model anne ve babayı görüyorlar. Koruyucu ailenin nüfusa oranına göre Türkiye’de 3’üncü sıradayız. Amacımız, hedefimiz çocuklarımızın böyle kurumsal bir bakımda değil, aile ortamında yetişmesini sağlamak. Ama bu aşamada aile ortamında bakamadığımız çocuklarımız da kurum bakımında kalmak zorunda oluyorlar. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerle çocuklarımıza destek oluyorlar. Bizim hizmetlerimizin sürdürülmesine katkı sağlıyorlar. Burada bulunan çocuklarımızın bir kısmı takdir ve teşekkür aldı. Ders konusunda biraz daha zayıf olan çocuklarımızın da 2. dönem daha aktif olmasını, başarılı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir