GENEL - 05 Aralık 2016 Pazartesi 17:34

AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe: “Cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri Demirtaş’ı ne maksatla ziyaret ediyorlar”

A
A
A
AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe: “Cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri Demirtaş’ı ne maksatla ziyaret ediyorlar”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, “Teröre destek veren bir eş başkan, şu anda cezaevinde yatıyor. Cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri de Demirtaş’ı ziyaret ediyorlar. Ne maksatla ziyaret ettiklerini ben bilmek isterim” dedi.
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, partide düzenlediği basın toplantısında, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile AK Partili Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı arasında yaşanan gerginliğe değindi.
Enez ilçesinde yaşanan kurtuluş günü krizini anlatan Akmeşe, “CHP Milletvekili Erdin Bircan, bizim belediye başkanımızla bir polemik yaşadı. Kurtuluş günlerinin yönetmeliği var. Kurtuluş günlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşma kutlama komitesi tarafından belirlenen kişi tarafından yapılır. Bu konuşmayı da ilçenin belediye başkanları yapar” dedi.
Bu durumun sadece Enez’de değil bazı ilçelerde de yaşandığını anlatan Akmeşe, “Sayın Bircan öyle bir tavra girdi ki, bu sadece Enez’de olan bir şey değil. Aynı problemi Keşan’da da yaşattı. Aynı problemi İpsala’da da yaptı. Ben soruyorum Bircan’a, ‘Sayın vekilim. Edirne’de niye konuşma yapmadınız? Uzunköprü’de niye konuşma yapmadınız? Niye özellikle Enez’i seçtiniz?’ Ben burada Bircan’ın art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu niyetinizi Uzunköprü’de de gösterebilirdiniz. CHP’li belediye başkanı olduğu için göstermediniz. Orada konuşma da yapmadınız. Aklının arkasında farklı şeyler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Edirne’de Demirtaş’ı ziyaretlerin arttığını belirten Akmeşe, “Bazı CHP’li vekiller Demirtaş’ı ziyaret ediyor. Bunun anlamını öğrenmek isterim. Teröre destek veren bir eşbaşkan, şu anda cezaevinde yatıyor. Cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri de Demirtaş’ı ziyaret ediyorlar. Ne maksatla ziyaret ettiklerini ben bilmek isterim. Erdin Bircan, siz de Demirtaş’ı ziyaret etmek istiyor musunuz? Veya etmek istemiyorsunuz CHP milletvekillerinin ziyaretlerini uygun buluyor musunuz? Bunun cevabını almak istiyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan Akmeşe, Aralık ayı içerisinde Karaağaç Köprüsü’nün açılacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir