GENEL - 25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:21

Başkan Gürkan: "Kırkpınar’da gelir az gider fazla"

A
A
A
Başkan Gürkan: "Kırkpınar’da gelir az gider fazla"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin gelir ve gider dağılımını masaya yatırdı. Gürkan, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden 1 milyon 231 bin lira gelir sağlandığını, giderin ise 3 milyon 881 bin TL olduğunu dile getirdi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir restoranda basın mensuplarına 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirdi. Başkan Gürkan, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin gelir ve gider dağılımına dikkat çekerek, "Tüm boylarda yani 14 boyda baş, baş altı ve büyük orta boyda katılanların tamamına yani üç boyda. Diğer boylarda da ilk 3 girenlerin masrafı 827 bin 565 lira tuttu. 101 hakem vardı. Onların da yolluklarını, konaklamalarını biz ödüyoruz. 235 bin 732 lira da hakem giderleri tuttu. 10 cazgır 18 bin 745 lira. Diğer görevli ödemeleri 10 bin 500 lira. Topladığınızda bir milyonun üzerinde bir rakam sadece bu iş için harcanıyor. Pehlivanlarımızın ve çok az sayıda konuklarımızın konaklama giderleri de 660 bin lira. Baktığımızda 2018 657’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin belediyemize toplam maliyeti 3 milyon 881 bin TL. Yaklaşık 4 milyon. Peki bunun karşılığında ne aldık? Her yıl olduğu gibi kamudan bir destek yok. Tanıtma fonundan bir destek yok. Bakanlıklardan bir destek yok. Ağalık gelirimiz 722 bin lira. Ağalık ihale dosya bedeli var 25 bin lira. Naklen yayın geliri 43 bin lira. Bilet satışlarından 360 bin lira ve çeşitli gelirler 80 bin 300 lira olmak üzere toplam bir milyon 231 bin lira. Aradaki fark 2 milyon 649 bin 938 lira" dedi.



"Recep’in kişisel hatası var"


Başkan Gürkan, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık müsabakasında Ali Gürbüz ve Recep Kara’nın ’puan’ tartışmasını da yorumladı.


Gürkan, "Hakem heyeti 9’a bir karar aldı. 8 tanesi Ali Gürbüz’e bir tane hakem Recep Kara’ya vermiş izledikten sonra. Artık teknoloji de var. En son Dünya Kupasında ‘VAR’ diye bir sitem getirildi. Hakemin verdiği kararın iptal edilmesi veya geriye almak anlamında. Ben de izlediğimde Recep’in puan aldığını gördüm. Bana göre tabii ki. Bana göre Recep’in de ortada bir hatası var. Maçı ne siz başlatabiliyorsunuz ne siz bitirebiliyorsunuz. Hakem başlatıyor, hakem bitiyor. Siz ben puanı aldım diye maçın bitişini ilan edemezsiniz. Maçı bitirdi, ilan etti. Ki hakemin ilan etmesi gerekiyor. Ali de orada maç devam ettiği için döndü bir puan aldı. Recep’in kişisel hatası var. Kırkpınar’ı suçlamak, ben fevri bir hareket olarak değerlendiriyorum. Bu hatayı yapan Kırkpınar değil. Bu hatayı yapan hakemler, federasyonun görevlendirdiği hakemler" şeklinde konuştu.


Öte yandan, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) üzerinden yapılan incelemede Ali Gürbüz galip sayılmış, karara itiraz eden Recep Kara, Kırkpınar güreşlerini bıraktığını açıklamıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Evi soyulan kadının “Hırsız da böyle mi yapar” sitemi Aksaray’da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Hırsızlık olayı, Aratol Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir apartmanın 1. katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, akrabalarına bayram ziyaretine giden Mehmet Özay ve ailesi bir süre sonra geldikleri evlerinde hayatının şokunu yaşadı. Kapıyı açıp evlerine giren aile adeta savaş alanına dönmüş evdeki manzara karşısında şok oldu. Evi soyulan kadın evin durumunu cep telefonu ile kayıt altına almaya başladı. Ev sahibi kadın, paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Aile ziyaretteyken eve giren 4 hırsız evin adeta altını üstüne getirerek 300 bin liralık ziynet eşyası ile televizyon, telefon, tost makinesi, çaydanlık, bisiklet, elektrikli süpürge gibi 200 bin liralık elektronik malzemeyi çaldı. Ardından eve zarar veren hırsızlar bulaşık makinesi, ankastre ev aletleri, dolaplar ve kalorifer peteği gibi birçok eşyayı kırdı. Aile, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatarak şüphelilerin peşine düştü. Yapılan çalışmalar ve güvenlik kameraları incelemesinde kısa sürede kamyonetle kaçan şahısları ve kimliklerini tespit eden polis ekipleri bir ikamete düzenlediği operasyonda 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler M.Ç. (44), C.Ç. (42), O.B. (36) ve M.S. (25) sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı Türkiye’de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa’ya akın etti. Bayram tatili ile yoğunluğun yaşandığı kentte, esnafın yüzü güldü. Bayram tatilinde Şanlıurfa, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Kentte 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçinin giriş yaptığı kentte, esnafın da yüzü güldü. Son yılların en yoğun bayram tatilini yaşadıklarını belirten esnaf, siparişleri yetiştirmek zorlandıklarını belirtti. “Yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceğiz” Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yılbaşında hedeflerinin 1 buçuk milyon ziyaretçi ağırlamak olduğunu, bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk nedeniyle de yılsonunda 2 milyon ziyaretçi sayısının aşılacağını söyledi. Çoban, “Özellikle bayram tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte çok güzel bir yoğunluk oldu. Tatil planlarını yapan insanlar, Şanlıurfa’mızın güzel tarihi alanlarını gezmek, lezzetli yemeklerini, güzel tatlılarını tatmanın imkanını buldular. Özellikle baharın en güzel renklerini görmüş oldular. Genelde günübirlikçilerle birlikte Şanlıurfa’mızda 500 bin misafir ağırladık. Herkes için güzel, keyifli geçti. Sadece Göbeklitepe’ye 60 bin kişi giriş yaptı. Bu bize şöyle bir umut da verdi. 2024 yılı turizm anlamında çok daha güzel geçecek ve verimli geçecek. Biz yılbaşında hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirtmiştik ama öyle görünüyor ki 2 milyonu rahatlıkla geçeceğiz” dedi. “Yoğunluktan dolayı neredeyse müşterileri kovacaktık” Esnaf Recep Çelik, “Şanlıurfa’da bu kadar kalabalığı beklemiyordum. Hayatım boyunca düşünsem aklıma bile gelmezdi. Daha önce böyle bir kalabalığa denk gelmedim. Millet bir birine çarpıyordu. Kalabalık karşısında şaşırdım, durdum. Neredeyse artık müşterileri kovacaktık. Müşterilerin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Müşterilere durun diyordum, kimse kimseyi dinlemiyordu. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim, göremem de” şeklinde konuştu. “Herkes güzel iş yaptı” Esnaf Şahin Aslan, “Biz esnaf olarak çok mutlu olduk. Herkes burada iş yaptı. Lokantalar olsun, bakırcılar olsun, kuruyemişçiler olsun, isotçular olsun, hediyelik eşya satan işyerleri olsun herkes iş yaptı. Allah bin bereket versin. İyi iş yatık, hep böyle olmasını isteriz” ifadelerini kullandı.