YEREL HABERLER - 28 Şubat 2017 Salı 15:04

Boyalık: “28 Şubat; utanç, zulüm ve zorbalığın adıdır”

A
A
A
Boyalık: “28 Şubat; utanç, zulüm ve zorbalığın adıdır”

AK Parti Edirne Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin utanç, zulüm ve zorbalığın adı olduğunu söyledi.
28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümünde yazılı bir açıklama yapan Boyalık, 28 Şubat’ın utanç zulüm ve zorbalığın adı olduğunu dile getirerek, “Bin yıl sürecek ifadeleriyle yüz binlerce insanın hayallerini çalan 28 Şubat kararları, 20 yıl önce bu gün alınmıştır. Bizzat mimarlarınca ‘postmodern darbe’ olarak tanımlanan, ‘Demokrasiye balans ayarı’ olarak tankların meydanlarda yürütüldüğü 28 Şubat süreci, Refahyol hükümetinin düşmesine, ülkenin kaos içine sokulmasına, soyut bahanelerle dini simgelerin yasaklanarak özellikle başörtülü kadınların eğitim, çalışma ve siyasal hayatın her kademesinden uzaklaştırmasına yol açmıştı” dedi.
28 Şubat sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevine konulduğunu, ancak şu an Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğunu aktaran Hüseyin Boyalık, şöyle devam etti:

“Muhtar bile olamaz dediler, o dünya lideri oldu”
“28 Şubat sürecinde, o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle Pınarhisar Cezaevine konulmuş ve vesayet odakları tarafından “Bir daha muhtar bile olamaz” denilerek siyasi hayatı bitirilmeye çalışılmıştır. Ama o muhtar bile olamaz denilen ve şu anda dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan AK Parti, vesayet odaklarının sözde iktidarlarını 3 Kasım 2002 itibariyle yerle bir etmiş ve Millet iradesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne güçlü bir şekilde yansımıştır. Bugün, 28 Şubat sürecinin üzerinden 20 yıl geçti. 28 Şubat’ta insan haklarına ve onuruna karşı uygulanan birçok yaptırım bugün geçerliliğini yitirmiş durumdadır. Vesayet odaklarının ’1000 yıl sürecek’ diye medet umdukları karanlık günler, AK Parti iktidarları döneminde yok olmuştur. 28 Şubat sürecinden Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçtiği bir döneme gelmiş bulunuyoruz. Bundan ders almalı, birbirimizin değerini bilmeli, birbirimize kenetlenerek, benzer durumların bir daha yaşanmaması için mücadele etmeliyiz.”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber siyasi istikrarsızlık son bulacak”
Milletin artık darbe zihniyetine dur dediğini ve bunun en büyük örneğinin 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ’nun hain darbe girişiminde halkın mücadelesinin olduğunu vurgulayan Boyalık, “28 Şubat darbesine benzer bir durum, 17-25 Aralık 2013’te AK Parti hükümetini yıkmaya yönelik yapılan darbe girişiminde yaşandı ve daha sonra milletten yetki almadıkları halde kendilerine güç devşirmeye çalışanların ne kadar ileri gidebileceklerini açık açık gösterdikleri 15 Temmuz darbe girişiminde kanlı bir oyuna çevrildi. Fakat bu girişimler her türlü baskıya rağmen dik duran bir milletin iradesiyle püskürtüldü. Şimdi daha güçlü bir Türkiye hedefimiz yolunda, darbecileri, vesayetçileri bünyesinden arındırmış, yarınlara daha umutla bakan bir ülke inşa etme çabamızla halkımızdan destek istiyoruz. İnşallah, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber siyasi istikrarsızlık son bulacak ve fırsat kollayan demokrasi dışı tüm unsurlar hayal kırıklığında boğulacaklardır. Aziz milletimizin ve devletimizin bir daha 28 Şubat benzeri bir süreç ile karşı karşıya kalmaya tahammülünün olmadığını başta 28 Şubat’ın aktörleri olmak üzere tüm vesayetçilerin, tarih mahkemesinde ve milletimizin vicdanında mahkum edildiklerini belirtmek isterim. İnanıyorum ki, bu aziz millet her zaman olduğu gibi desteğini bizden esirgemeyecek ve Türkiye’nin geleceği için ’evet’ diyecektir" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir