YEREL HABERLER - 28 Ocak 2016 Perşembe 18:45

Dünya Gümrük Günü Kutlama Yemeği Gerçekleşti

A
A
A
Dünya Gümrük Günü Kutlama Yemeği Gerçekleşti

Dünya Gümrük Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından kutlama yemeği verildi.
Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenlenen geleneksel kutlama yemeğine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1.Hukuk Müşaviri Suavi Önal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Serhat Doğan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev, Yunanistan Edirne Başkonsolosu Paraskeevi Haritidou, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen gümrük yetkilileri, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy’de görev yapan gümrük personeli ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Dünya Gümrük Örgütünün bu yıl ki, “Digital Gümrükler Gittikçe Artan Katılım” temasına değinen Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, “Gümrük çalışmalarımızın dijital ortamda yapıldığını, giriş ve çıkış işlemlerinin en kısa sürede tamamlandığını, gümrüklerimizde dünyaya örnek teknolojiler kullanıldığını, sınır kapılarımız hakkında bilgi almak isteyenlerin kurumsal internet sitemizden bilgi alabileceğini, ayrıca daha kolay, güvenli ve hızlı ticaret için bütün sınır ülkeleri arasındaki gümrüklerde işbirliğinin önemini vurgulayarak, özellikle son yıllarda kapılarımızdan geçen araçların gümrük işlem hızlarında kırdığımız rekorların, komşu meslektaşlarımızın koordinasyona verdikleri desteğin büyük katkı sağladığını belirterek, Bulgaristan ve Yunanistan Gümrük Kapıları’ndan gelen meslektaşlarımıza bu güne kadar gösterdikleri işbirliği için teşekkür ederek konuşmasının sonunda, gece gündüz demeden fedakarca çalışan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde görevli tüm personelimize teşekkür etti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Suavi Önal da Türkiye’nin üyesi olduğu Dünya Gümrük Örgütü’nün dünya gümrük idarelerinin etkinliğini artırdığını belirterek, “180 üyesiyle dünya ticaretinin yüzde 98’ini temsil eden bu örgüt, dünya çapında ticaretin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Dünya Gümrük Örgütü her yıl bir tema belirliyor. Bu yılın teması da dijital gümrüklerdir. Dijital gümrükler, işlemlerin ve faaliyetlerin hızlı ve güvenilir şekilde yapılmasına vurgu yapmaktadır” ifadelerini kullanarak tüm personelimizin Dünya Gümrük Gününü kutladı.
Konuşmasının ardından Suavi Önal, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün başarılı çalışmalarından dolayı, bölge müdürü Müslüm Yalçın’a, Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası verdi.
Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, “Bugün şunu gördüm ki komşularımız ve onların teşkilatlarıyla ilişkilerimiz son derece iyi seviyede. Personelimizin komşu ülkelerimiz ile iyi ilişkiler içerisinde çalışmalarını devam ettirmesinden mutlu olduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise son yıllarda gümrük kapılarımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yeni düzenlemeleri ve uygulamalarıyla ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, ulusal güvenlik, uluslararası ticaret, ekonomi, toplumsal huzur ve toplumsal sağlık için gümrüklerin büyük önem taşıdığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.