YEREL HABERLER - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 19:03

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:

A
A
A
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtımını ülkenin her köşesinde gerçekleştirmek amacıyla birçok faaliyet düzenlediklerini belirtti.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin Edirne için olduğu kadar Türk tarihi için de çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, 654.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin diğer yıllardan daha da özel ve güzel olması için hazırlıklarına ayrı bir özen gösterdiklerini belirtti.
654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bu yıl diğer yıllara göre daha nezih bir ortamda gerçekleşeceğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar’a öncelikle Edirneliler olarak sahip çıkmalıyız. Bu nedenle tüm hem hemşehrilerimizi Kırkpınar’a bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtımı amacıyla bu yıl Tanıtım TIR’ının hazırlandığını belirterek, "LED ekranı olan bir TIR, Kırkpınar’ı tanıtım için yollara çıktı. Ülkemizin her bir şehrini gezerek, Kırkpınar’ımızı her yönüyle tanıtarak, ülkemizin güzel insanlarını kentimize davet ediyoruz. Tanıtım TIR’ı Antalya’ya kadar gidecek, Antalya’dan Eskişehir üzerinden geri dönecek. 23 günde 20 şehir gezecek. İstanbul’da 3 gün kalacak" dedi.
Kırkpınar ve Edirne’nin tanıtım filmlerinin TIR’da bulunan LED ekranda yayınlandığını ifade eden Gürkan, "Gidilen şehirlerdeki insanlarımızın tepkileri çok olumlu. Şehirlerdeki yerel ve ulusal basın da oldukça fazla ilgi gösteriyor. Bu hem kentimizin hem de Kırkpınar’ımızın tanıtımı açısından çok önemli" diye konuştu.
Geçen yıl düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde bir takım değişikliklere gidildiğini ifade eden Gürkan, "Bu yıl çok farklı şeyler yapacağız. Neler olduğunu söylemeyeceğim, çünkü herkesin gelip neler değiştiğini görmesini istiyorum. Tüm Türkiye’yi Kırkpınar’a davet ediyorum ama özellikle Edirnelileri davet ediyorum. Kargaşanın olmadığı göreceksiniz. Nezih bir ortam olacak. Rahatsız olmayacaksınız. Rahatsız edilmeyeceksiniz. Kırkpınar Edirnelileri bekliyor" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.