YEREL HABERLER - 26 Ocak 2016 Salı 17:22

'edirne' Ortak Paydasında Buluştular

A
A
A
'edirne' Ortak Paydasında Buluştular

Edirne Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan 3 siyasi partinin il başkanlıklarını ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne ilk defa tüm siyasi partilerle, tüm kurum ve kuruluşlarla ortak bir paydada buluştu. Bu sinerjiyi daha da arttırmak ve kentin menfaatleri doğrultusunda kullanarak, Edirne’yi geleceğe taşımak istiyoruz" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ve Selçuk Çakır ile birlikte CHP, MHP ve AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret etti.
Gürkan’ın, 3 siyasi partiyi de ’Edirne’ ortak paydasında buluşturmak ve kent bilincinin menfaati doğrultusunda oluşturulan sinerjiyi daha da arttırmak adına başlattığı ziyaretlerin ilk durağı CHP İl Başkanlığı oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve parti üyeleriyle bir araya gelen Başkan Gürkan, siyaseti, Edirne’nin ortak çıkarları ve kentin ortak menfaatlerinin daha da ileriye taşınması konusunda kullanmak istediklerini söyledi.
"EDİRNE’DE SON 2 YILDIR CİDDİ BİR UYUM VE UZLAŞMA VAR"
Her partinin kendine öz kimliğinin, politikalarının ve düşüncelerinin olduğunu ifade eden Gürkan, "Her parti kimliğini, politikasını ve düşüncelerini tabi ki koruyacaktır, çünkü demokrasinin kurallarından biri de budur. Edirne, Edirne’nin çıkarları, Edirne’nin gelişmesi ve marka değerinin artması söz konusu olduğunda, hepimiz siyasi yeteneklerimizi, güçlerimizi, birikimlerimizi ve enerjimizi Edirne’nin ortak çıkarı için, parti gözetmeksizin, partiler üstü bir anlayışla ’Edirne’ ortak paydası altında bir araya geldik. Ama bunu daha geniş bir tabanda, daha geniş bir anlayışta yapalım istiyoruz. Edirne’de son 2 yıldır resmi kurumlarla, odalarla ve sivil toplum örgütleriyle yakaladığımız ciddi bir senkronizasyon, ciddi bir uyum ve uzlaşma var. Bu da Edirne’de her anlamda, hem kamu ve özel sektörde hem yatırımların artmasına, hem de daha geniş ve daha olumlu işler yapılmasına yol açtı, açmaya da devam ediyor" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, halka hesap verme toplantıları ve gerçekleştirdiği referandumla diğer illerdeki yöneticilere de örnek olduğunu söyledi.
"SİYASİ ÇEKİŞME VE ÇATIŞMADAN UZAK ’EDİRNE’ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Gürkan, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Özkan’ı ziyaret etti. Edirne Belediye Meclisi’nde MHP’den de üyeler olduğuna dikkat çeken Gürkan, "3 partinin temsilcileri, Edirne’nin ortak paydasını, menfaatlerini, çıkarlarını partiler üstü bir anlayışla yerine getirdi. Bu işbirliği için, oluşturulan sinerji için ve Edirne ruhu için hem teşekkür etmek hem de sizleri ziyaret etmek istedik. Edirne söz konusu olduğunda geçmişte görmeye alışık olduğumuz siyasi çatışmaları, çekişmeleri bir kenara bırakarak, siyasetçilerin ve yöneticilerin Edirne ruhunu yakalamış olması hem bizim tarafımızdan hem de Edirneliler tarafından büyük bir memnuniyetle izleniyor" diye konuştu.
"EDİRNE’MİZ İÇİN YAPILAN BÜTÜN DOĞRU İŞLERDE YANINIZDAYIZ"
Siyasi partilerin halka hizmet için var olduğunu belirten MHP İl Başkanı Hakan Özkan, "MHP’nin siyasi üslubu her zaman önce ülkem sonra partimdir. Biz de Edirne’miz için yapılan bütün doğru işlerin her zaman yanında olduk. Gördüğümüz doğrularda size ve ekibinize her zaman destek verdik ve vermeye hazırız. Toplumun çıkarı nerdeyse biz ordayız, bu sizin tarafınızdan sağlanıyorsa ordayız. Edirne için her şeye biz hazırız. Her zaman önce Edirne diyoruz" dedi.
"EDİRNE İÇİN DOĞRU ADIMLAR ATMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın son durağı ise Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı oldu. Göreve yeni başlayan İl Başkanı İlyas Akmeşe ile bir araya gelen Başkan Gürkan, Edirne Belediye Meclisi’nde 3 siyasi partinin de Edirne’ye hizmet için hareket ettiğini söyledi.
Edirne ortak paydasında hareket etmeye de devam edeceklerini ifade eden Gürkan, "Bu anlayışı görev süremizin sonuna kadar sürdürme kararlılığındayız. Çünkü şehir yöneticilerinin birbirleri ile kavgaları kendilerine bir şey kazandırmadığı gibi o şehre kaybettiriyor. Kavganın kimseye hiçbir faydası olmuyor. Edirne geçmiş yıllarda bu sebepten çok şey kaybetti. İnanıyorum ki, bu sinerji, Edirne’de bütün partilerin siyasi başarısını da arttıracaktır. Eğitimli, kültürlü, tahsilli Edirne halkı kimin Edirne için çalıştığını kimin çalışmadığını görebilecek kadar aydın bir halk" diye konuştu.
"BAŞKANIMIZ PARTİ AYRIMINA GİRMİYOR"
Ortak amacın Edirne olduğuna değinen AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, "Görevi alalı 10 gün oldu. Biz her zaman diyaloğa açığız. Başkanımız hiçbir zaman Belediye’de A partisi, B partisi gibi ayrışımlara girmiyor. Biz de söz konusu Edirne olduğu zaman Edirne bir tarafa, diğerleri bir tarafa diyoruz. Başkanımızın bize ihtiyacı olduğu her konuda hiç şüpheniz olmasın biz başkanımızın ve Edirnelilerin yanındayız. Siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir ama Başkanımla Edirne için her zaman kol kola gireceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.