YEREL HABERLER - 15 Mart 2017 Çarşamba 17:30

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Tanrıkulu: "Hasta ve hasta yakınları bizlere güvenmiyor"

A
A
A
Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Tanrıkulu: "Hasta ve hasta yakınları bizlere güvenmiyor"

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr.

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Hasta ve hasta yakınları bizlere güvenmiyorlar, böyle bir güven sorunu var. O yüzden de durmadan defans uyguluyorlar. Güven sorununun birlikte aşılacağını düşünüyorum" dedi.


Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası dolayısıyla yönetim kuruluyla birlikte, sağlık çalışanlarının sorunlarını hakkında basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, hasta ve hasta yakınlarının hekimlere karşı güven problemi yaşadığını söyledi. Tanrıkulu, “Hasta ve hasta yakınları bizlere güvenmiyorlar, böyle bir güven sorunu var. O yüzden de durmadan defans uyguluyorlar. Hasta yakınları için o an için yanlış gelebiliyor ama o işin uzmanı o. Karnı ağrıyan bir hasta geldiğinde acile ona ağrı kesici yapmayız, ‘ağrımı kes ağrımı kes’ diye hasta ve hasta yakınları söylüyor. Olmaz, ağrını kesersek hastalığı örteriz, ağrının kesilmesi demek hastalığın tedavi olduğu anlamını gelmez. Bu bile anlatılamadı uzun yıllardır. Güven sorununun birlikte aşılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



“Doktorlar çok fazla hastaya bakmak zorundalar”


Uzun yıllardır döner sermaye gelirlerinin emekli maaşına katılmasını için uğraştıklarını anlatan Tanrıkulu, “Doktorlar artık izne bile gitmek istemiyorlar, rapor almıyorlar. Durmadan hasta bakmak zorundalar çünkü o döner sermaye gelirini elde edebilmek için çok daha fazla hasta bakmak zorundalar. Uzman hekim olan 5 arkadaşımız şuan huzurevinde, geçinecek maddiyatları yok. 1 kişi olur, 3 kişi olur önemli değil, uzman hekim olan bir kişi kendi kendini geçindirebilmek için geliri olmadığı için huzurevinde. 10 yıl sonra böyle devam ederse, yüzlerce ifade edilebilir. Uzman hekim emekli olduğunda 2 bin 100 lira civarı bir emekli maaşı alıyor. Lütfen, bu doğru değil. Bu yaşanılabilir değil" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir