GENEL - 15 Eylül 2017 Cuma 13:18

Edirne’de 54 bin 901 öğrenci ders başı yapacak

A
A
A
Edirne’de 54 bin 901 öğrenci ders başı yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim öğretim faaliyetinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 18 Eylül 2017Pazartesi günü başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim öğretim faaliyetinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 18 Eylül 2017Pazartesi günü başlıyor. Edirne’de de 54 bin 901 öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor.


Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, saat 09.45’de, Atatürk Anıtı Önünde Çelek Sunma töreni icra edilecek, daha sonra saat 10.30’da, Merkez Plevne İlkokulunda, Edirne Valisi Günay Ö’’in katılımıyla 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı açılış programı yapılacak.


Kentte, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarına 5 bin 933, ilkokul 1. sınıflarına 4 bin 700, ortaokul 5.sınıflarına 4 bin 258, ortaöğretim 9. sınıflarına 4 bin 395 öğrenci olmak üzere 19 bin 286 öğrenci kayıt edilirken, toplam 54 bin 901 öğrenci eğitim öğretime devam edecek.


Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerimiz resmi okul ve kurumlarında 4 bin 213 öğretmen ve idareci, 471 personel olmak üzere toplam 4 bin 684 kişi de görev yapacak.


2017-2018 eğitim öğretim yılında resmi ve özel olmak üzere kentte okul öncesi 22, İlkokul 106, Ortaokul 86, Ortaöğretim 59, Özel Eğitim Okulu 15 ve 1 Bilim ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 289 okul bulunduğu ve bağlı kuruluşlar ile birlikte toplam 307 okul ve kurumun mevcut olduğu açıklandı.


Edirne’de 289 okulumuzda toplam 2 bin 800 derslik bulunmakta olup, derslik başına ortalama 20 öğrenci düştüğü ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında Edirne’de okullara 663 bin 420 adet ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapıldığı açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Evlenen çiftlerin tercihi: 24.04.2024 Konya’da bulunan evlendirme dairelerinde 24.04.2024 tarihi nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Konya’da çiftler, özel ve ilginç bir tarih olan 24.04.2024 tarihinde nikahlarının olması için aylar önceden sıralarını aldı. Bugün ise evlendirme dairelerine yakınları ile birlikte gelen çiftler, hem özel bir tarihte nikahlarının kıyılmasının hem de evlenmenin mutluluğunu yaşadı. Konya’da bulunun bir çok evlendirme dairesinde yoğunluk yaşanırken merkez Meram ilçesinde bulunan Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi de bunlardan biri oldu. Normal günlerde 15 civarı nikah kıyılan evlendirme dairesi bugün 36 çiftin mutluluğuna şahitlik edilecek. Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi Birim Amiri Hasan Ben, “Yaz günlerinde günlük ortalama 15 ve 20 nikah kıyıyorduk. Kış günlerinde ise bu rakam 5 ila 10 çift arasında değişiyor. Çiftlerimiz bugün için aylar öncesinden özel müracaatlarını gerçekleştirdi. Bugünü özel olarak seçtiler. Biz de hazırlıklarımızı o yönde yaptık. Bugün 36 çiftimizin nikahlarını kıyacağız. Daha fazla da müracaatımız oldu ancak randevu tamamen dolduğu için kabul edemedik. Sabah 08.30’da başladık nikah kıymaya, akşam 22.00’a kadar da devam edecek” şeklinde konuştu. Cem Sezgin ve Dilara Sayan çifti bu günü özel olarak seçtiklerini ifade ederek, “Bu günü özel olarak ayarladık. Güzel bir tarihti, biz de ona göre ayarlamış olduk. Nikah gününü ise 3 ay öncesinden aldık” dedi.
Ankara Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara’da protesto edildi Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ziyaret için geldiği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde, Filistin destekçisi bir grup tarafından Almanya’nın İsrail’e desteği nedeniyle protesto edildi. Türkiye ziyaretleri çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesine ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, burada bekleyen Filistin destekçisi bir grup tarafından protesto edildi. Ellerindeki pankartlarla birlikte slogan atan grup, hep bir ağızdan Steinmeier’in Türkiye’den gitmesi gerektiğini dile getirdi. “Kirli yüzlerini maskelemek amacıyla sözde insani yardım ve barış çağrılarında bulunuyorlar" Grup adına açıklamalarda bulunan Nevzat Öylek, “Dünya halkları tarafından gerçek yüzleri görülen Siyonist çete ve işbirlikçileri bir taraftan kirli yüzlerini maskelemek amacıyla sözde insani yardım ve barış çağrılarında bulunuyorlar. Diğer taraftan da işledikleri insanlık suçu, ağır insan hakkı ihlalleri ve soykırıma rağmen İsrail’in yanında durmaya, masum Filistin halkını suçlamaya devam ediyorlar. Bu ikircikli tutumuyla Katil İsrail’in dostu, destekçisi ve hamisi konumundaki ülkelerden biri olan Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier 3 günlük bir ziyaret için ülkemize geldi ve şu an burada bulunuyor” dedi. “Almanya, İsrail’i destekleyerek bu suça ortak olmaktadır” Almanya’ya çağrıda bulunan Öylek, “Almanya Cumhurbaşkanı’na buradan şu mesajı vermek istiyoruz, İsrail bir devlet değil, işgalci bir terör örgütüdür. Hamas mensupları vatanını savunan özgürlük savaşçılarıdır. İsrailli işgalciler, Filistinlilerin topraklarına, evlerine, işyerlerine çökmekte, her şeylerini gasp etmektedirler. İsrail, fosfor ve misket bombalarıyla on binlerce insanı katletti ve katliamlara devam ediyor. Almanya, bugüne kadar duruşuyla uluslararası hukuk, savaş hukuku ve insan hakları hukukuna aykırı davranan İsrail’i destekleyerek bu suça ortak olmaktadır. Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Alman hükümet yetkilileri, Almanya’nın alnında kara bir leke olarak kalacak olan bu politikalardan vazgeçmelidirler. Almanya da tıpkı İrlanda, Malta ve Slovenya, İspanya, Arjantin, Brezilya, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi halkı Müslüman olmasa da vicdan sahibi olmanın gereğini yapan ülkelerin safında yerini almalıdır” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Frig Vadisi kartpostallık görüntüleriyle hayran bırakıyor Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar il sınırlarında bulunan Frig Vadisi, ziyaretçilerine sergilediği kartpostallık görüntüler ile beğeni topluyor. Frigya medeniyetinden izler taşıyan ve içerisinde çok sayıda kilise ile kral mezarı bulunduran Frig Vadisi, ziyaretçilerine hem tarihi hem görsel şölen sunuyor. Özellikle yaz aylarında yoğun şekilde ziyaretçi akını alan bölgeye giden fotoğrafçılar, karşılaştıkları kartpostallık manzaraları fotoğraflamayı ihmal etmiyorlar. Özellikle yeşil ile kahverengi tonlarının birbirine uyumunu ve yerli halkın tarihi dokularla bir arada devam eden yaşantısını fotoğraflara yansıtan fotoğrafçılar, seyrine doyum olmayan kartpostallık görüntüler ortaya çıkartıyor. “Tarihi dokunun ve doğanın güzelliği birbirini tamamlıyor” Tarihi dokusuyla vatandaşların ilgi odağı olan bölgede çektiği fotoğraflarla beğeni toplayan fotoğraf sanatçısı Hadi Mousavi, “Frig Vadisi ve benzeri alanlar, biz fotoğrafçılar için büyük fırsatlar hatta görevler oluşturuyor. Özellikle yeşil ve kahverengi uyumunun rahatlıkla yakalandığı bölgeye yapılan gezilerde muhteşem fotoğraflar çekme imkanımız oluşuyor. Tarihi dokunun ve doğanın güzelliği birbirini tamamlıyor. Ben bir fotoğrafçı olarak imkanım olan her zaman bu tarz yerlere gitmeye ve kırsal turizmin tanıtımına destek olmaya çalışıyorum. Frig Vadisi son zamanlarda gittiğim bölgeler arasında görsel açıdan en zengin olanlardan birisiydi” dedi.
Bursa 23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin finalinde Nil Karaibrahimgil sahne aldı. Merinos Parkı’na akın eden binlerce çocuk, Nil Karaibrahimgil’in şarkılarıyla unutulmaz bir 23 Nisan coşkusu yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yılı Bursa’da coşkuyla kutlandı. İlk olarak Altıparmak Caddesi’nde Bursalılardan büyük ilgi gören kortej yürüyüşü başladı. Hemen ardından Merinos Parkı’nda çocuk sahnesi kurulan şenlik alanında, çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel, minik adımlar koşusu, Bursa yöresel çocuk halk dansları gösterisi, cimnastik gösterisi, bilim ve bubble show, çocuk halk dansları potpuri ekibi, kick-boks gösterisi, sihirbaz gösteri, DJ çocuk şarkıları ile tam bir bayram havası esti. Akşam saatlerinde ise Nil Karaibrahimgil konseri ile bayram taçlandı. Bursalılara Nil Karaibrahimgil sürprizi Birbirinden güzel şarkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu taçlandıran Nil Karaibrahimgil, sevilen şarkılarını bu kez Bursalı çocuklar için söyledi. ‘Burası İstanbul’, ‘Pırlanta’, ‘Hadi İnşallah’, ‘Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum’ isimli şarkılarını çocuklarla birlikte seslendiren Nil Karaibrahimgil, müzik şöleni yaşattı. “Tüm çocuklar aynı dilde gülümser” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konser sırasında sahneye çıkarak ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil’e çiçek takdim etti. Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Bozbey, “Gülümseyen yüzleriyle bugün burada bir araya gelen sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Doyasıya eğlenmek hakkınız. Cumhuriyetimizin ve millî egemenliğimizin mimarı olan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm çocuklar aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum’’ dedi. Çocuklar doyasıya eğlendi Merinos Parkı’na kurulan şenlik alanına bayram heyecanını yaşamaya gelen çocuklar ise bayramı dolu dolu yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiklerini ve mutlu olduklarını vurguladı. Güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Bursalı minikler, ’Keşke her gün çocuk bayramı olsa’ dedi. Çocukları ile birlikte şenliğe eğlenmeye gelen aileler keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyerek etkinliği düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.