YEREL HABERLER - 31 Temmuz 2015 Cuma 16:43

Edirne'de Sıcaklar Bunalttı

A
A
A
Edirne'de Sıcaklar Bunalttı

Ülke genelinde etkili olan sıcak hava Edirne’de de etkisini gösteriyor. Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 40 dereceye yükseldiği Edirne’de vatandaşlar serinlemek için alternatif yollar arıyor.
Edirne’de vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanıyor. Özellikle dışarıda ve sıcak ortamlarda çalışmak zorunda olanlar, aşırı sıcaklardan bunalınca serinlemenin yollarını başlarına su dökerek arıyor.
"HAMİLE YA DA ENGELLİ ÇALIŞAN KAMU PERSONELİNE YARDIMCI OLURUZ"
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sıcaklıkların Edirne’de etkisini artırdığını ifade ederek, idari izin konusunda müracaatı olan hamile ya da engeli çalışanlara yardımcı olduklarını söyledi. Vali Şahin, "Hamile olanlara ve engellilere idari izin veririz. Sıcaktan etkilenenlere niye izin vermeyeyim ki? Açık söyleyeyim ben bile sıcaktan etkileniyorum. Hakikaten fazla sıcak, yardımcı olurum. Ama genel anlamda bir genelge yayınlamaya gerek yok. 40 derece sıcaklık önümüzdeki haftalarda devam ederse bir emir yayınlarız” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir