YEREL HABERLER - 13 Ağustos 2015 Perşembe 16:30

Edosk'tan 10 Yılda 10 Zirve

A
A
A
Edosk'tan 10 Yılda 10 Zirve

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) "10’uncu Yılda 10 Zirve" hedefini tamamladı.
Yaz ayı dolayısıyla doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi branşlardaki etkinliklerine ara veren Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği, yaz mevsiminde de boş durmuyor. Yaz tatilini farklı bir etkinlikle değerlendirmek isteyen EDOSK, 7 - 11 Ağustos 2015 tarihleri arasında Balkanların en yüksek üçüncü zirvesi olan Pirin Dağları’na, ’Gündüz Pirin Dağları’nda Tırmanış - Akşam Caz Festivali’ adını verdiği bir etkinlik düzenledi. "10’uncu Yılda 10 Zirve" hedefiyle yola çıkan EDOSK, Pirin Dağları’nın en yüksek noktası Vihren Zirvesi’nde bayrağını dalgalandırmasıyla birlikte Balkanların en yüksek üç zirvesine de adını kazımış oldu.
Hem yürüyüş, hem dağ tırmanışı, hem de caz festivali amaçlı yapılan faaliyete Edirne’nin yanı sıra Balıkesir, Eskişehir ve Yunanistan’ın Gümülcine kentinden toplam 12 dağcılık sporcusu ve doğasever katıldı. Etkinlik lideri olan EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Dağcılık Sporcusu olan Bülent Bacıoğlu, bin metre yükseklik farkı olan Pirin Dağları’nın en yüksek noktası Vihren Zirvesi’ne tırmanarak EDOSK bayrağını dalgalandırdı. 10’uncu yılını kutlayan EDOSK’un "10’uncu Yılda 10 Zirve" hedefine bir adım daha yaklaştıklarını belirten Bacıoğlu, güzel bir etkinliği kazasız belasız tamamlamanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.
EDOSK, BALKANLARIN EN YÜKSEK ÜÇ ZİRVESİNE DE ÇIKTI
Etkinliğin ilk gününde 11 saatlik yürüyüş ve tırmanış sonrası Balkanların üçüncü büyük yüksek dağı olan Pirin Dağları’nın Todorko Zirvesi’ne tırmandıklarını kaydeden Bacıoğlu, tırmanışın yorgunluğunu, Bansko merkezde düzenlenen Caz Festivali ile attıklarını ifade etti. Etkinliğin ikinci gününde 5 kişilik bir ekiple Pirin Dağları’nın en yüksek zirvesi olan ve uzaktan piramidi andıran Vihren Zirvesi’ne çıktıklarını kaydeden Bacıoğlu, "Sabah başlayan etkinlik öğleden sonra sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Böylece EDOSK’un Pirin Dağları’nın da en yüksek noktasına çıkması ile birlikte Balkanların en yüksek üç noktasının zirvelerine de çıkmış oldu" dedi.
Etkinliğin hem spor hem de kültürel bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Bacıoğlu, 3 gece - 4 gün süren etkinlik boyunca uyum gösteren tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir