GENEL - 16 Mayıs 2017 Salı 14:23

Engelli bireyler 1 günlüğüne polis oldu

A
A
A
Engelli bireyler 1 günlüğüne polis oldu

Edirne’de 10 engelli vatandaş “Engelliler Haftası” kapsamında 1 günlüğüne polis oldu.

Edirne’de 10 engelli vatandaş “Engelliler Haftası” kapsamında 1 günlüğüne polis oldu. Polis yeleği ve şapka takan engelliler, ekip araçları hakkında bilgi aldı ve telsiz kullanıp, MOBESE sistemini inceledi.


Edirne İl Emniyet Müdürlüğünün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Faika Erkurt Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yaptığı organizasyonda, 10 engelli vatandaş 1 günlüğüne polislik yaptı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü önündeki etkinlik kapsamında, polis kıyafetleri giyen ve şapka takan engelliler, TOMA, panzer ve akrep araçlarına binerek bilgi aldı.


MOBESE odasını ziyaret ederek telsiz ile anons geçen engelli bireyleri Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan makamında kabul ederek hediyeler verdi. Ziyaretin ardından Çevik Kuvvet bahçesinde hazır bekletilen TOMA’nın yangın söndürme ve kendini söndürme tertibatı 1 günlüğüne polis olan engelli vatandaşlara tanıtıldı. Etkinliğin ardından yemekhanede birlikte öğle yemeği yendi.


Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Unutmamalıyız ki içimizden herhangi biri hayatında engelli olabilir. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için onlara destek olmalıyız. 10-16 Mayıs Engelli haftası vesilesiyle teşkilatımız olarak yaşama sevinciyle hayata tutunan bu kardeşlerimizin yanında olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca bugünlerini bize ayırdıkları içinde şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir