EKONOMİ - 03 Ekim 2017 Salı 17:17

ETSO, Edirne gıda sektörünü Hindistan alım heyetine dahil etti

A
A
A
ETSO, Edirne gıda sektörünü Hindistan alım heyetine dahil etti

Hindistan Başkonsolosu Azar A.

Hindistan Başkonsolosu Azar A.H. Khan ve Konsolos Yardımcısı Amar Singh Mart ayında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüştü.


Gerçekleşen görüşmede özellikle gıda ürünleri ve gıda işleme konusunda istişarelerde bulunuldu. Hindistan Başkonsolosu Azar A.H. Khan’ın Hindistan’daki gıda sektörünün Türkiye ile oldukça uyum sağlayarak verimli işbirlikleri gerçekleştirilebileceğini ifade etmesiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konuyla ilgili harekete geçti.


Hindistan’daki gıda sektörü gelişmelerini takibe alarak Hükümetin açıkladığı teşvik programlarını inceleyen ETSO yetkilileri 18-19 Ocak 2018 tarihlerinde Hindistan’da düzenlenecek olan “Indus Food” etkinliğini mercek altına aldı.


Hindistan Ticareti Geliştirme Merkezi ve Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen ve ülkenin en büyük etkinliklerinden biri olan “Indus Food” etkinliğinde Hindistan Yiyecek ve İçecek Endüstrisi, dünyanın en iyi alıcılarıyla bir araya gelecek. 500 adet seçilmiş Hindistanlı Yiyecek ve İçecek Sektör Temsilcisinin ürünlerini sergileyeceği etkinlikte, katılımcılar 2 gün boyunca aynı çatı altında birebir iş görüşmeleri gerçekleştirme imkanına sahip olacaktır.


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren, etkinliğin değerlendirmesini yaptıktan sonra Hindistan Başkonsolosluğu ile temasları neticesinde Edirneli işadamlarının da etkinlikteki alım heyetleri içerisinde yer almasını sağladı.


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin menfaatleri doğrultusunda her fırsatı değerlendirme çabasında bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, üyelere yönelik bu tür çalışmaların devam edeceğini, bahsi geçen etkinliğe katılım koşulları ile ilgili odanın AB&Dış İlişkiler Biriminden gerekli desteğin alınabileceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir