SPOR - 15 Ağustos 2015 Cumartesi 13:48

Genç Voleybolcunun Hedefi A Milli Takım

A
A
A
Genç Voleybolcunun Hedefi A Milli Takım

Zaman geçirmek için voleybola başlayan Keşanlı İlayda İşçimen, 15 yaşında Küçük Kızlar Voleybol Milli Takım Kaptanlığı’na kadar yükselerek, büyük bir başarı elde etti.
Aslen Keşanlı olan ve 7 yaşından bu yana voleybol oynayan Küçükler Bayan Voleybol Milli Takım Kaptanı ve Yıldızlar Milli Takımı oyuncusu İlayda İşçimen, Bayan Voleybol A Milli Takımı’nda oynamak istiyor. Yaz tatili için ailesiyle memleketi Edirne’nin Keşan ilçesine gelen İlayda İşçimen, 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü’nü ziyaret etti.
Kulüp Başkanı Turgay Balcı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan İşçimen, Keşan’da voleybol kategorisinde faaliyet gösteren 1923 Keşan Gençlik’in yöneticilerine, Küçük Kızlar Milli Takımı ile kazandıkları Balkan Kupası’nda çekildiği bir fotoğrafı hediye etti.
Kulüp Başkanı Balcı, İlayda İşçimen’in daha küçük yaşta milli takım kaptanlığına kadar yükselmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Keşanlı gençlerin milli takımlar düzeyindeki takımlarda oynamasının Keşan için büyük onur ve gurur olduğunu söyledi. Balcı daha sonra ise kendilerini ziyaret eden İlayda İşçimen’e teşekkür ederek, 1923 Keşan Gençlik’in formasını hediye etti ve başarılarının devamını diledi.
"ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN GİTTİM BİR ANDA HAYATIM VOLEYBOL OLDU"
İlayda İşçimen, voleybola 7 yaşında zaman geçirmek için başladığını belirterek, "2006 yılında voleybola başladım. Drama hocam beni bu spora yönlendirdi. Ya piyano seçecektim ya da voleybola başlayacaktım. İki arasında seçim yapmam gerekti ve ben voleybolu seçtim. Sadece cumartesi - pazar günleri antrenmanlarımız oluyordu ve sadece eğlenme ve zaman geçirmek amaçlı antrenmanlara gidiyordum. Ancak voleybolun içine girdiğimde artık bu spor benim için profesyonelliğe kadar döndü. Şu anda hayatımdan çok mutluyum. İller Bankası Bayan Voleybol Takımı’nın alt yapısında oynuyorum. Küçük Kızlar Milli Takım’da kaptanlık yapıyorum ve Balkan Kupası gibi bir kupayı kazanan kadroda da kaptan olarak görev aldım. Bu da benim için çok onur ve gurur verici bir şey. Voleybol benim gelişmemi sağladı. Zaman geçirmek için gittiğim voleybol, bir anda benim hayatım oldu. Şu anda bu sporu yapmaktan oldukça mutluyum" dedi.
"BAYAN VOLEYBOL A MİLLİ TAKIMINDA OYNAMAK TEK HEDEFİM"
Milli takımda yer almaktan da oldukça mutlu olduğunu söyleyen İşçimen, "Bu çok gurur verici bir şey. Sonuçta ülkemi temsil ediyorum ve burada kaptan olmakta çok gururlu bir şey. Çok mutluluk verici bir şey. Milli takımda kaptanlık çok ağır bir görev ama ben bu göreve layık görüldüğüm için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim, Bayan Voleybol A Milli Takımı’nda oynamak" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir