YEREL HABERLER - 21 Nisan 2016 Perşembe 17:46

Hayırsever Karahan'dan Edirne'ye Laboratuvar

A
A
A
Hayırsever Karahan'dan Edirne'ye Laboratuvar

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı Açılış Törenle yapıldı.
Türkiye’de çok nadir olan cihazlarla donatılmış olan Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı Trakya Üniversitesi’ne hayırsever İşadamı Ziya Karahan’ın yardımlarıyla kazandırıldı.
Açılışa TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ile akademisyenler ve sağlık personeli katıldı.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, patoloji laboratuvarını üniversiteye kazandıran İşadamı Ziya Karahanlı’ya teşekkür dileklerinde bulunarak, "Üniversitemiz günden güne gelişiyor. Sağlıkta Balkanların en büyük kurumu konumuna geldik. Bu anlamda en büyük gücümüz hocalarımız, özellikle onkolojide sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli merkezleri konumuna geldi. Bu binada 1982’den beri arşiv kayıtları var. O kadar büyük ki bu patoloji arşivi binayı zorlayacak durumdaydı, binayı yıkacak kadar büyük. Bu arşiv 34’üncü yılında gittikçe gelişiyor, artık dijital döneme erdik. Bu anlamda yeni tetkikler gerekiyor, burada işadamı Ziya beyin çok büyük katkıları var” dedi.
Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu, “Hayırsever işadamı Ziya Karahan tarafından yaptırılan Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarımızı açıyoruz. Trakya Üniversitesi’nde daha önce yapılmayan yeni bir tetkiki bu kurulan laboratuvarda yapılacak. Moleküler Patoloji Laboratuvarı kurulmasının bir amacı tanıya yardımcı olması, bir diğeri ise kanser hastalarında tedaviye yönelik tetkikler yapmamız” diye konuştu.
Patoloji laboratuvarını yaptıran İşadamı Ziya Karahan, patoloji laboratuvarına kızı Zeynep Karahan’ın adını verdiğini belirterek, kızım da gelecekti buraya ama İngiltere’de okuduğu için gelemedi. Bu yardımların tek nedeni onlarda bizden sonra bu yardımlara çocuklarımızın devam etmesidir. Buradaki açılışın fotoğraflarını ona yollayacağız, inşallah bundan sonra bizim yerimize kaldığımız yerden devam eder. Bizim görevimiz her vatandaş gibi yardımlarda bulunmaktır. Beni bu yardımlara alıştıran Feriha hocamdır, 1990 yılından beri hocam hastanelere yardım yapmayı alıştırdı” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. Rektör Yörük, laboratuvarı ve cihazları inceleyerek bilgi aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Okullarda temel hijyen konusunda eğitim Eskişehir’de gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. ’Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü’ Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından imzalandı. Bu çerçevede hazırlanan proje Meseret İnel ve Tunalı İlkokulunda başlatıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür Mimtaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Işıktekin Atalay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından ’Halk Sağlığı Farkındalığını Arttırmak’ adına görev yapacak olan ’Halk Sağlığı Tayfaları’na hediyeler takdim edildi. Akabinde Halk Sağlığı Tayfaları’na Uzm. Dr. Seval Çalışkan Pala tarafından ’Temel Hijyen’ konusunda eğitim gerçekleştirilmiş olup; öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. Bu proje ile gelecekte toplumun her basamağında yer alacak olan çocukların halk sağlığı farkındalıklarının arttırılması ile sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.
İstanbul İşadamına uygunsuz görüntülerle şantaj mahkemeye taşındı Karadenizli iş adamı Yakup Balcan videosunun hukuksuz ve izinsiz bir şekilde yayınlandığı ve santaj edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Balcan yapay zeka ile üretildiğini iddia ettiği görüntülerin kendisine ait olmadığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Karadenizli iş adamı Yakup Balcan 30 Mart 2024 tarihinde sosyal medya da bir grup tarafından uygunsuz videosunun hukuka aykırı bir şekilde paylaşılmasının üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Balcan, suç duyurusunda yapay zeka ile üretilen ve kendisine ait olmayan video ile kendisinden şantajla para koparmaya çalıştıklarını iddia etti. Şantaj çetesi olarak çalıştıklarını iddia eden bu grubun şantajlarına boyun eğmediğini ve olayı savcılığa taşıdıklarını ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçe de Balcan’ın Avukatı Fatih Gündüz, “Yaklaşık 3-4 ay kadar önce yapmış olduğu yine bu görüşmelerin birinde müvekkilin izni ve haberi olmadan video görüntüsü alınmış ve ardından İnstagram uygulaması üzerinden sahte bir hesap açılarak izinsiz ve hukuka aykırı şekilde çekilen videosu bir süre burada yayınlanmış. Gerek ileti yoluyla gerekse başkaca kişiler etiketlenmek suretiyle birçok kişiye ulaştırılmış ardından paylaşım ve sahte hesap silinmiştir. Şüpheli Y. O. çeşitli aralıklarla gerek mesaj ve arama yoluyla gerekse müvekkilin iş yerine gelerek; müvekkilimin başkaca görüntü ve videolarının olduğunu bunların ifşa edilebileceğini, bu işi bir şekilde çözmesi gerektiğini söyleyerek sürekli olarak müvekkili üstü kapalı bir şekilde maddi menfaat elde etmek amacıyla tehdit ve şantaja maruz bırakmıştır. Şüphelinin, müvekkilin iş yerine gelişlerinden birinde şüphelinin avukatı sıfatıyla yanında Erdem Yeniay da bulunmakta olup ayrıca görüşülen iş yerinde müvekkilin çalışanları da aynı ortamda bulunmakla gerekirse iş bu kişilerin de bilgi ve bayanlarına başvurulabilecektir. Gerekmesi halinde bilgi sahibi sıfatıyla beyanlarının alınması amacıyla iş bu çalışanlarında bilgileri verilecektir” denildi.