DÜNYA - 04 Ağustos 2022 Perşembe 22:17

Meksika’da donanma ile uyuşturucu kaçakçıları arasında nefes kesen kovalamaca

A
A
A
Meksika’da donanma ile uyuşturucu kaçakçıları arasında nefes kesen kovalamaca

Meksika’da donanma ile uyuşturucu kaçakçıları arasında denizde yaşanan kovalamaca sonucunda 1 ton 600 kilogram kokain ele geçirildi.

Meksika’nın Michoacan eyaletinde yer alan Aquila şehri açıklarında donanma ile uyuşturucu kaçakçıları arasında denizde yaşanan kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Meksika Donanma Sekreterliği (SEMAR) personeli tarafından yürütülen operasyon sonucu yakalanan teknede 1 ton 600 kilogram kokain ile 432 litre kaçak yakıt ele geçirildi. Teknede bulunan 3 kişi ise tutuklandı. Denizdeki nefes kesen kovalamaca ise donanma ait helikopter tarafından anbean kayıt altına alındı.

Meksika Donanma Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Güney Amerika’dan geldiği tespit edilen uyuşturucunun ele geçirilmesi amacıyla havadan, karadan ve denizden yürütülen operasyonun başarıya ulaşarak uçakla yapılacak olan muhtemel sevkiyatın engellendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, uyuşturucu ve yakıtın yanı sıra teknede iletişim araçları gibi bazı ekipmanlara da el konulduğu bildirilirken, tutuklanan 3 kişi ile birlikte başsavcılık birimlerine teslim edildiği ifade edildi. Yapılan bu operasyonla uyuşturucu kartellerine milyonlarca dolarlık darbe indirildiği düşünülüyor.

Meksika’da son olarak 26 Temmuz’da başkent Mexico City’de bir tırın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 1 ton 680 kilogram kokain güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla ele geçirilmişti. Yetkililer, piyasa değeri 400 milyon Meksika Pezosu (19 milyon 630 bin dolar) olan kokainin başkent Mexico City’de şu ana kadar ele geçirilen en büyük miktar olduğunu ifade etmişti.

Saim Sevinç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.