YEREL HABERLER - 07 Nisan 2017 Cuma 16:05

İHH İnsani yardım vakfı, İdlib saldırısını protesto etti

A
A
A
İHH İnsani yardım vakfı, İdlib saldırısını protesto etti

Edirne’de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal saldırıyı Eski Cami’de Cuma namazı sonrası protesto etti.

Edirne’de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal saldırıyı Eski Cami’de Cuma namazı sonrası protesto etti.


Edirne’de İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, Cuma namazı sonrası Eski Cami önünde bir araya gelerek, Suriye’de rejime ait savaş uçaklarının İdlib’te düzenlediği ve 100’ün üzerinde sivilin ölümüne sebep olan kimyasal saldırıyı protesto etti. İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri protesto öncesi Suriye bayrağı açtı.


İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne başkanı Mücahit Güzey, Suriye’de yedinci yılına giren zalim Esed rejimi ve destekçileri katliam ve saldırılarına bu günde yenilerini eklediğini söyledi. Kimyasal silah saldırısında çocukların oluşturduğu 100’den fazla sivil öldüğünü ve yine çoğu çocuk 500 sivil yaralandığını belirten Güzey, şunları kaydetti:


“Yaralıların tedavi edildiği Rahma hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 defa saldırıda bulunulmuştur. Yine İdlib’de Maret Numan bölgesinde Hastane vurulmuş, tedavi gören onlarca sivil yaralanmış, hastane kullanılamaz hale getirilmiştir. Şamda kuşatma altında bulunan Doğu Guta Kabun mahallesinde çok sayıda hava saldırısı olmuş, Duma da ise engelli sağlık merkezi vurulmuş, Hama’da birçok noktaya aynı anda hava saldırıları düzenlenmiş, İHH İnsani Yardım vakfı tarafından desteklenen ekmek fırını dahi vurulmuştur. Bu görüntüler ilk değildir. Maalesef Dünya Devletlerinin şu an ki tutumlarına bakılırsa son da olmayacaktır. Obama döneminde kırmızı çizgi ilan edilen Kimyasal saldırı, 2013 yılında gerçekleştirilmiş, ancak ne kırmızı çizgi kalmış ne de zulme engel olunmuştur.Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar çocuklar oluyor. Halep işgalinden sonra Batı adeta tüm Suriye muhalefetini terör örgütü olarak kabul etmeye başlamış PYD/PKK gibi terör örgütlerini ise özgürlük savaşçısı ve terörle mücadelede müttefik olarak kabul etmekte ve karadan havaya füzeler dâhil olmak üzere her türlü ağır silahla donatmaya hız vermiştir”


Açıklama sırasında tekbir getiren grup, açıklamanın ardından hayatını kaybedenler için dua okuduktan sonra dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir