GENEL - 06 Şubat 2016 Cumartesi 16:54

İpsala Yine TIR Geçişine Kapatıldı

A
A
A
İpsala Yine TIR Geçişine Kapatıldı

Yunanistan’da, hükümetin aldığı kararlar kapsamında tarım sektörüne getirdiği ek vergileri ile sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişiklikleri protesto eden çiftçilerin eylemleri devam ederken, traktörlerle yaptıkları yol kapatma eylemleri nedeniyle, İpsala Sınır Kapısı TIR geçişine tekrar kapatıldı.
Yunanistan’daki çiftçiler yaklaşık 1 haftadan beri yaptığı eylemler sertleşerek devam ederken, sınır kapılarında geçişlerin zaman zaman durmasına neden oluyor.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Yunanlı çiftçilerin eylemleri nedeniyle, İpsala Sınır Kapısı’nın tekrar TIR geçişlerine kapandığını kaydederek, "Yunanlı çiftçilerin eylemleri nedeniyle dondurulmamış balık, patlayıcı madde taşıyan TIR’lar harici TIR’ların geçişine izin verilmiyor. 06 Şubat saat 12:00’dan 07 Şubat saat 12:00’a kadar TIR geçişi yapılmıyor. Ancak küçük araç ve otobüs geçişlerinde şuan için bir sıkıntı yok" dedi.
TIR ŞOFÖRLERİNE BİLGİLENDİRME
Öte yandan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden bilgilendirme metni yayınladı. Sosyal medyada yazılan metinde, İpsala Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapacak TIR şoförlerinin dikkatine! Başlığıyla verildi. TIR şoförleri önceden uyaran Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, “İpsala Gümrük Kapımızın karşısında bulunan Kipi Gümrük Kapısında Yunan çiftçiler tarafından yeniden başlatılan eylem nedeniyle; 06 Şubat 2016 tarihi saat 12:00 ile 07 Şubat 2016 tarihi saat 12:00 arasında çabuk bozulabilir ve taşıması özel düzenek gerektiren (dondurulmamış balık, patlayıcı madde vb.) eşyaları taşıyan kamyon ve TIR araçlarının, yolcu otobüs ve binek otomobillerin Yunanistan’a girişine izin verilmekte olup, bunun haricinde bulunan boş ve Ticari eşya taşıyan TIR araçlarının Yunanistan’a girişine izin verilmemektedir. İpsala Gümrük Kapımızı kullanacak TIR şoförlerinin dikkatine önemle duyurulur” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir