SPOR - 14 Kasım 2017 Salı 16:17

Musa Aydın’dan Edirne’ye ziyaret

A
A
A
Musa Aydın’dan Edirne’ye ziyaret

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Edirne’de önemli ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Edirne’de önemli ziyaretlerde bulundu. Başkan Aydın önce Kadınlar U23 milli takım kampını ziyaret etti. Ardından özellikle Edirne’de Türk güreşine verdiği desteklerle dikkat çeken ve ligde mücadele eden güreş takımları bulunan Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen’i ziyaret eden Musa Aydın, Türk güreşine katkılarından dolayı Çalen’e teşekkür etti. Gençlik Hizmetleri Edirne il müdür vekili Zekeriya Bayrak’ın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir ortamda geçti.


Başkan Musa Aydın daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la bir araya geldi. İkili, Ahmet Edip Uğur’un, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle boşalan “Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği” Başkanlığı görevine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Zekai Kafaoğlu seçilmesini ve Kırpınar yeni er meydanı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Musa Aydın ve Belediye Başkanı Recep Gürkan işbirliği içerisinde Türk güreşini en iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını söylediler.



Musa Aydın: "Edirne atasporumuz için tarihi bir kenttir"


Ata sporumuz güreşin daha iyi yerlere gelmesi için belediyelerin önemine değinen Musa Aydın, Edirne’nin güreş açısından tarihi bir şehir olduğunu söyledi. Aydın, “Bu topraklar yüzyıllardır Kırkpınar yağlı güreşlerine ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin tanıtımı içinde Kırkpınar yağlı güreşleri çok önemli bir rol oynamakta. Ben sayın belediye başkanımıza ata sporumuz olan güreşe verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Edirne aynı zamanda kadınlarda Dünya şampiyonu çıkarmış bir şehrimiz oldu. Yasemin Adar Paris’teki son Dünya şampiyonasında şampiyon olmayı başardı" dedi.



Başkan Gürkan: "Yeni er meydanı için çalışıyoruz"


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise son yıllarda Türk güreşinin ciddi bir ivme yakaladığını belirterek, “Ata sporumuz olan güreşe bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her türlü desteği vereceğiz. Yüzyıllar boyu Edirne Kırkpınara ev sahipliği yaptı. Bu sayede ülke tanıtımına ciddi katkı sağladı. Yeni er meydanı için de Güreş Federasyonu ile uyum içinde çalışıyoruz. İnşallah çok daha güzel bir er meydanı olacak” dedi.


Başkan Gürkan, “Kadınlar TOHM merkezi burada. Umut ediyorum ki bu merkezden çok şampiyonlar çıkacak. Edirne adına Yasemin’in şampiyon olmasıyla büyük bir gurur yaşadık. Belediye olarak bundan sonrada güreşe her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”