GENEL - 14 Aralık 2017 Perşembe 13:24

(Özel haber) Edirne’de lise öğrencilerinden özel çocuklara farkındalık

A
A
A
(Özel haber) Edirne’de lise öğrencilerinden özel çocuklara farkındalık

Edirne’de, lise öğrencileri özel eğitim kurumlarında eğitim gören engelli bireylerle bir araya gelerek, farkındalık oluşturuyor.

Edirne’de, lise öğrencileri özel eğitim kurumlarında eğitim gören engelli bireylerle bir araya gelerek, farkındalık oluşturuyor. "Arkadaşı olmayan arkadaşlarımızla badi olduk" diyen liseliler, özel arkadaşları ile birlikte bowling oynayarak, keyifli anlar yaşadı.


Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sosyal Bilimler Lisesinde eğitim gören öğrenciler, engelli bireylerin sosyal hayata kazanımını ve entegrasyonunu sağlamak için harekete geçti. Lisesiler, öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle kentte özel eğitim kurumlarında eğitim gören engelli bireylerle ‘badi’ eşleşmesi yaparak, birer çift oldu.



"Arkadaşları olmayan arkadaşlarımızın arkadaşı olmak bizim için çok değerli"


İlk etkinliklerini bowling salonunda gerçekleştiren grup, özel arkadaşları ile birlikte keyifli anlar yaşadı. Lise öğrencileri, "Öncelikle onların bizden hiçbir farkı olmadığını anlamamız gerekiyor. Onlar da normal birer birey olduklarını onlara hissettirdikten sonra her şey ister istemez ortaya çıkıyor zaten. Arkadaşları olmayan arkadaşlarımızın, arkadaşı olmamız bizim için çok değerli. Onlarla birlikte zaman geçirmek çok güzel" ifadelerini kullandı.


Özel çocuklar da harika bir gün geçirdiklerini ve kendileri ile bir araya gelen arkadaşlarına çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir