GENEL - 01 Eylül 2017 Cuma 10:36

(Özel Haber) Onlar, yıllardır evlerinde bayram geçiremiyor

A
A
A
(Özel Haber) Onlar, yıllardır evlerinde bayram geçiremiyor

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tır şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tır şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşıyor. ‘Kaderimizi yaşıyoruz, ekmek parası’ diyen tır şoförleri arasında yıllardır evlerinde bayram geçiremeyenleri dahi var.


Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak ihracat yüklerini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için bekleyen tır şoförleri, önce kendi aralarında bayramlaştı daha sonra da binlerce kilometre uzaklıktaki ailelerini telefonla arayarak bayramlarını kutladı. Tır şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramı da buruk geçirdiklerini söyledi.



"İçimiz hep buruk"


Romanya’ya seyahat ettiğini ve Kayserili olduğunu dile getiren tır şoförü Mehmet Çekemoğlu, "Şu anda Romanya’ya gidiyorum. Bugün Kurban Bayramı, tüm İslam aleminin, Türkiye’mizin kurban bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Evde tabi her sene bayram geçiremiyoruz. Zaman zaman o da oluyor, zaman zaman yolda oluyoruz. İşin durumuna göre değişiyor. Şuanda içimiz hep buruk. Herkes bayram yaparken, sen burada sıra bekliyorsun, yoldasın. Tabi ki içimiz buruk" dedi.



"Kurbanımızı ayarlayıp öyle çıktık yola"


Romanya’nın başkenti Bükreş’e yolculuk yaptığını belirten tır şoförü Timur Ballı da zaman zaman ailesi ile birlikte bayram günlerini yaşadığını söyleyerek, "İster istemez bir burukluk oluyor. Maneviyat önemli. Ama biz kurban işlerimizi falan halledip öyle çıktık yola. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum, nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.



"Biz kaderimizi yaşıyoruz, bu bayram evde olamadık"


İstanbul’dan yola çıkarak, Almanya’ya gittiğini belirten bir başka tır şoförü Adem Temel ise "Herkese buradan, sağlıklı, mutlu, güzel bir bayram diliyorum. Biz kaderimizi yaşıyoruz. İşte nasip kısmet, bu serviste evde olamadık. İnşallah bir daha ki sefere artık, Rabbim herkese güzel günler nasip etsin" şeklinde konuştu.


Yıllardır yollarda olduklarını ve bayramlarda buruk mutluluklar yaşadıklarını söyleyen tır şoförleri "Ne yapalım işimiz bu, çalışmak zorundayız. Ekmek parası" dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.