GENEL - 02 Mart 2015 Pazartesi 14:46

Sağlık Bakanının Önünde Kendini Yakmaya Çalışan Şahin Konuştu

A
A
A
Sağlık Bakanının Önünde Kendini Yakmaya Çalışan Şahin Konuştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne’de katıldığı bir açılışta, şişedeki benzini üzerine dökerek kendini yakmaya çalışan ve Bakan Müezzinoğlu tarafından sakinleştirilen Şahbaz Şahin, devlete ulaşabilmek için kendini yakmak istediğini söyledi.
Şahbaz Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde bulunan İlahiyat Fakültesi’nin temel atma töreninde kendini yakmak istedi. Polis ekiplerinin müdahale ettiği benzinli eylemciye, Bakan Müezzinoğlu yardım sözü verdi. Dört kez Yaşam Merkezi’nde yaşadığı sıkıntılarını anlatmak için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmek istediğini ancak görüşemediğini iddia eden eylemci Şahin, elindeki çakmakla kendisini ateşe vereceğini söylediği sırada polis ekipleri ve korumaların müdahale etmesi üzerine eyleminden vazgeçti.
Şahin yaptığı açıklamada, son çare olarak kendini yakma girişiminde bulunduğunu belirterek, "Dünkü yaptığım eylemin tek amacı vardı. Sonuç alamadığım için düştüğüm dar boğadan çözüm üretememenin verdiği, bir neticeydi. Şuursuzca oraya gittim. Bakan Bey’in oraya geleceğini basından öğrenmiştim. Kendisine bir türlü ulaşamıyordum. Yanına yaklaşıyorduk ama sesimizi duyuramıyorduk. Son çare olarak kendimi yakma girişiminde bulundum" dedi.
Devlete eylemiyle ulaştığını belirten Şahin, "Devlet bize yardım elini uzatmadı. Ne zaman ki haciz olduğumuz zaman devletin gücü haciz için bizi buldu. Fakat biz darda olduğumuz zaman devlete ulaşamadık düne kadar. Dün gördüğüm kadar ben artık devlete ulaştım" ifadelerini kullandı.
Yakma esnasında kendisini ikna ettiklerini belirten Şahin, "Yakma esnasında başta emniyet müdürü olmak üzere beni ikna edici tavır içindeydiler. Beni Bakan Bey’in yanına çağırdığını, çözüm için uğraş vereceğini, dinleyeceğini söyledi. Bakan Bey temel atma töreni için butonların başına gittiğinde beni yanına istedi. Yaptığım eylemle çakışmayacağını düşünerek isteksizdim. Sonuçta devletin bakanı beni tekrar yanına çağırdı. İsteksiz de olsa yanına gittim. Çünkü orada vereceğim bir fotoğraf, eylemimin mesajını farklı bir boyuta çekebilirdi" şeklinde bulundu.
Mağdur bir durumda olduğunu ifade eden Şahin, "Kurumsal şirketlerin dışında kimsenin memnun olduğunu düşünmüyorum. Herkes kredi, borçla harçla sürdürmeye çalışıyorlar. Umut satın alıyoruz orada. Yeni bir AVM yönetici gelirse rektörlük yukarıdaki dükkanları kapatacak diyoruz. Biz de diyoruz ki dükkanlar kapanırsa biz burada iş yaparız diyoruz ve bankalara koşuyoruz. En önemlisi kapatılacak denen dükkanların kapatılıp da rektör seçiminden sonra rektörün ‘Eski rektörün verdiği sözü ben tutmak zorunda değilim, zaten bu AVM’nin ihalesinde şaibe var’ deyip tutumundan kaynaklanan bir durumdu. Eski AVM sahibi de mağdur oldu biz de mağdur olduk" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.