YEREL HABERLER - 24 Nisan 2016 Pazar 15:10

Sağlıklı Gelecek İçin Pedal Çevirdiler

A
A
A
Sağlıklı Gelecek İçin Pedal Çevirdiler

Edirne’nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve SARDOS (Saros Doğa Topluluğu) işbirliğinde ’Sağlıklı Geleceğe Doğru Pedal Çevir’ etkinliği düzenlendi.
Dr. Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Lisesi önünde başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, SARDOS Yöneticisi Faruk Eker ile çok sayıda öğrenci, kurum müdürü ve SARDOS üyesi katıldı.
Sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımının arttırılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü hem bisiklete dikkat çekmek, hem de sağlıklı yaşama dikkat çekmek için etkinlik yapıyoruz. Katılım gerçekten çok güzel. Herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyoruz" dedi.
Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise, "Eğitim ile sağlık arasında hem de sağlığın korunmasıyla eğitim arasında yakından bir ilişki vardır. İnsan sağlığı hem bireyler için hem de toplumlar ve ülkeler için çok değerlidir. Bu amaçla gerek okullarımızda gerekse diğer ilgili kurum ve kuruluşlarımızda birçok çalışmalar yürütülmektedir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünden hareketle başta öğrencilerimiz olmak üzere toplumun üretken, çalışkan olabilmesi bir disiplin içinde vücut sağlığı ile mümkündür. Geçtiğimiz aylarda ortaokullarımızın spor ve çeşitli etkinlerinde kullanmak üzere 36 adet bisiklet dağıtıp, SARDOS işbirliği ile öğrencilerimize uygulamalı bisiklet kullanımı eğitimi vermiştik. Bunun bir sonraki ayağı olarak spor konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizi sağlıklı yaşam kültürünü benimsetmek, hareketli yaşam teşvik etmek amacıyla Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile SARDOS işbirliğinde ’Sağlıklı Geleceğe Doğru Pedal Çevir’ etkinliğini planladık. Bu ve buna benzer etkinlik ve eğitimler ile belirlenen amaçlara ulaşmayı ve farkındalık oluşturmayı bekliyoruz. Etkinliğimizin planlamasındaki işbirliğinden dolayı SARDOS’a ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.
Etkinlikte konuşmaların ardından Özder, Erarslan ve etkinliğe katılanlar, SARDOS tarafından belirlenen parkurda doğa turu yaptı. Turun ardından ise KYÇUBYO Yakınlarındaki ormanlık alanda piknik yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir