GENEL - 22 Haziran 2018 Cuma 14:43

Sandık görevlilerine detaylı eğitim

A
A
A
Sandık görevlilerine detaylı eğitim

Edirne Halk Eğitim Merkezinde, sandık kurulu başkanları ve memur üyelerine 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimi için eğitim verildi.

Edirne Halk Eğitim Merkezinde, sandık kurulu başkanları ve memur üyelerine 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimi için eğitim verildi. Edirne İl Seçim Müdür Sevil Cellek, sandık görevlilerinin yapması gerekenleri tüm ayrıntılarıyla anlattı.


Cellek, konuyla ilgili İHA’ya yaptığı açıklamada, "24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimi yapılacak. Ona ilişkin ilçe seçim kurulunca görevlendirilmiş olan sandık kurulu başkan ve memur üyelerine eğitim amaçlı seminer düzenledik. Sandık kurulu başkan ve memur üyeye o gün yapacakları tüm işlemleri ayrıntılı olarak anlatılacak" dedi.


24 Haziran seçimlerinde ittifak oyu kullanılacağına dikkat çeken Cellek, "Cumhur ve millet ittifakı var. Burada birleşmiş partilerin almış olduğu oylar da değerlendirilecek. Ayrıca ittifak içerisinde tek partiye verilmiş oylar kendi partisine sayılacak. Bunlara ilişkin geçerli geçersiz oyların çok dikkatli bir şekilde sayılması, özen gösterilmesi husunda ayrıntılı olarak şimdi konuyu seminerde anlatacağız" ifadelerine yer verdi.



Seçmenlerin dikkat etmesi gerekenler


Seçmenlerin sandık başına geldiklerinde uyması gerekenleri anlatan Cellek, "Seçmenlerin yanında resimli ve T.C. kimlik numarası yazılı kimlik belgesi bulunması gerekiyor. Seçmen bilgi kağıdıyla birlikte sandığa gitmesi gerekiyor. Sandığa giden seçmen öncelikle kendi sırasını görevliye bildirmeli. Sandık kurulunca arkasında Yüksek Seçim Kurulu filigramı sarı renk zarf. İlçe seçim kurulunca mühürlü olup olmadığı. Ve sandık kurulu başkanlığının mührü olup olmadığına bakacak. Onu aldıktan sonra arkası mühürlü iki adet oy pusulamız var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için onlarında arkasının mühürlü olup olmadığına baktıktan sonra oy verme kabinine yönelecek oyunu kullanacak. Önemli olan oy kullanım esnasında her partinin ve ittifakların olduğu yerde mühür basacağı siyasi partinin altında YSK’ca belirlenmiş yuvarlağın dışına taşırmamak. Seçmenlerden buna özen göstermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Güngör, “Bakanlarımız Denizli’mize müjdelerle geldiler’ Denizli’de AK Parti AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 12 Mart Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 13 Mart Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve 18 Mart Pazartesi günüde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ziyaretlerinden dolayı bir haftada üç bakan ağırlamanın gurunu yaşadıklarını söyledi. Güngör, “Denizli hak ettiğini almaya devam edecek. Bakanlarımız Denizli’mize müjdelerle geldiler” dedi. Denizli’de AK Parti AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, bir haftada üç bakan ağırlamanın mutluluğunu ve gurunu yaşadıklarını söyledi. Denizli’yi 12 Mart Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 13 Mart Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve 18 Mart Pazartesi günüde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ettiğini belirten İl Başkanı Güngör, “Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 11. Ege’nin ilk ve tek bilim merkezinin açılışını yaptı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde Güney Ege kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projelerin açılış törenine de katılan bakanımız, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde OSB Müdürlüğü binası ile 5 fabrika ve kentte 6 olmak üzere binlerce kişinin istihdam edileceği toplam 11 fabrikanın toplu açılış törenine katıldı” dedi. Şehre ve şehrin ekonomisine 5.3 milyar TL harcanarak 11 tesis daha kazandırıldığını söyleyen Güngör sözlerine şöyle devam etti: “Çarşamba günü Denizli’mize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’da şehrimiz turizmine önemli katkılar sağlayacak. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak ‘Kent Müzemizin’ açılışını gerçekleştirdi. Dün şehrimizi ziyaret den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te, işadamlarımız ve sanayicilerimizle bir araya gelerek Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ekonomisiyle ilgili bilgiler verdi. Yoğun programlarına rağmen günü birlikte olsa kentimizi ziyaret eden üç bakanımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, ülkemiz her alanda, büyümeye, gelişmeye devam edecek. Türkiye AK kadrolarla birlikte aziz milletimizin de sonsuz desteğiyle dünyadaki gelişmiş ülkeler arasında yerini almaya devam edecektir.”