GENEL - 07 Eylül 2017 Perşembe 15:16

Saroz Körfezi Dağ Bisikleti Festivali başlıyor

A
A
A
Saroz Körfezi Dağ Bisikleti Festivali başlıyor

Edirne’nin Keşan ilçesinde bu yıl 6.

Edirne’nin Keşan ilçesinde bu yıl 6.sı düzenlenen Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali’nin 8 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak.


3 gün sürecek olan festival, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünden start alacak.


Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 200 bisikletçinin katıldığı bisiklet festivaline Almanya ve Yunanistan’dan da katılımların olacağı bildirildi.


Bisikletçiler, festival süresi boyunca Mercan, Gökçetepe, Mecidiye, Beyköy, Suluca, Çeltik, Pırnar, Çamlıca ve Bahçeköy köyleri güzergahlarında pedal çevirip pazar günü öğleden sonra başladıkları yer olan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde turlarını tamamlayacak.


Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Başkanı Hakan Eşme, belediye ile birlikte düzenleyecekleri festivalin kalite ve organizasyon açısından ülkenin saygın ve prestijli festivalleri arasında olduğunu, bu yılki forma tasarımlarının uzay temalı düşünüldüğünü ve festivalin bölgede eko-turizm etkinliklerine farklı bir seçenek getirdiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık" Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, “Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. TÜİK verilerine göre 2024 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy; "Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67, bir önceki aya kıyasla yüzde 9.22 oranında artış yaşanmıştır. Kayseri olarak İthalatımız ise 94 milyon 818 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 23.81 azalış gerçekleşmiştir. İlk 2 ay toplam ihracatımız 601 milyon 600 bin dolardır" diye konuştu. Kayseri’den 143 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Gülsoy, “İhracat pazarlarımız; Irak, Almanya, Avusturya, İsrail, ABD, Suriye, Fas, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika’dır” ifadelerini kullandı. Kayseri ihracatının sektörler bazında analizini de yapan Başkan Gülsoy; "Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri, Madencilik Ürünleri, Kimyevi Madde ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine Aksamları, Meyve ve Sebze Mamulleri, Deri ve Deri Mamulleri gibi sektörlerde azalış gerçekleşmiştir" dedi. "İhracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor" Kayseri’nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için desteğe ihtiyaç duyduklarını da belirten Gülsoy; "Sürdürülebilir bir ihracat başarısı için navlun desteği ve döviz dönüşüm desteği başta olmak üzere ihracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor. Bu şekilde ekonomimizin ihtiyacı olan döviz geliri ve enflasyon ile mücadelede de iş dünyası daha etkin rol alacaktır. Önümüzdeki süreçte firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmeleri elzemdir. Bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İstanbul TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayacak 13 yıldan bu yana yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir ralli yarışı olan TransAnatolia, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek tekstil ürünleri için özel bir tasarım yarışması düzenledi. Anadolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla 2010 yılından bu yana katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başlarken, TransAnatolia bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencilerine tasarlatacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TransAnatolia’nın tekstil malzemeleri sporcular tarafından her yıl oldukça ilgi görüyor ve keyifle uzun yıllar kullanılıyor. Bu yıl moda tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin motor sporları dünyasına bakışlarını görebilmek için bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Muazzam işler çıkacağına inancımız tam, tasarımları heyecanla bekliyoruz" dedi. Kayıtların açıldığı tasarım yarışmasında son teslim tarihi 15 Nisan. Finale kalan 3 tasarım seti TransAnatolia sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan tarihinde halk onayına sunulacak. Yarışmanın birincisi ise 1 Mayıs’ta TransAnatolia web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden açıklanacak. Yarışmada finale kalan 3 tasarıma 10 bin TL değerinde hediye, finale kalan ve seçilen tasarım setini hazırlayan öğrenciye de 40 bin TL veya değerinde hediye verilecek.
Denizli Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti 28 Mart’ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek 6 ilçe ziyaretinde bulundu. Sabah erken saatlerde başladığı programını gece yarısı tamamlayan Başkan Zolan, “Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz” dedi. İlçe ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. 1 günde 6 ilçeyi ziyaret eden Başkan Zolan, yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek binlerce hemşehrisi ile kucaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 28 Mart 2024 Perşembe günü ilçe ziyaret programına Bekilli ilçesinin Kutlubey Mahallesi ile başladı. Buradan Baklan ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, daha sonra Bozkurt ilçesinin İnceler Mahallesi ve ardından Cumalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Bozkurt ilçesinin Sazköy ve Tutluca mahallerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale ilçesindeki Akvadi Parkı’nda düzenlediği iftar programına katıldı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılandı Daha sonra Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği iftar programına da katılarak esnafla buluşan Başkan Osman Zolan, buradan Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Zolan son olarak Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde bulunan Sevindik Mahallesi’nde coşkulu kalabalığa hitap etti. 28 Mart programında Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, güzel ev sahiplikleri için vatandaşlara teşekkür etti. “Hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi atmosferini tüm hemşehrileriyle paylaşmak için yoğun bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren her zaman vatandaşlarla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Allah’ıma şükürler olsun güzeller güzeli şehrimizde taş üstüne taş koymaya, geleceğe eser bırakmaya devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın teveccühü ile hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz. Güler yüzüyle her zaman bizleri destekleyen, motivasyonumuzu artıran hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Biz, bitmek tükenmek bilmeyen bu enerjimizi, bu gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz. Allah’ım razı olsun. İnşallah el ele gönül gönüle yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.