GENEL - 12 Aralık 2017 Salı 13:26

Su borçluları soluğu veznede aldı

A
A
A
Su borçluları soluğu veznede aldı

Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün borçlu su abonelerinin telefonlarına gönderdiği tebligat, borçluları harekete geçirdi.

Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün borçlu su abonelerinin telefonlarına gönderdiği tebligat, borçluları harekete geçirdi. Su borcu yüzünden icralık olmak istemeyenler, soluğu Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün veznesinde aldı.


Su borcu bulunan abonelerin borcunu 7 gün içerisinde ödemediği taktirde yasal işlem başlatılacağı yönündeki mesajı alan vatandaşlar, Mali Hizmetler Müdürlüğünde veznelere ödeme yapmaya başladı.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuyla ilgi yaptığı açıklamada, “En büyük gelirimiz su. Su tahsilatlarında ciddi bir düşme var. Vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının farkındayız. Ama bizde belediye olarak günlük işlerimizi yapıp halka hizmet vermek için alacaklarımızı tahsil etmemiz gerekiyor. İşlerimizi yapabilmek adına hem de kanunların bize verdiği bir sorumluluk bu. Mesela bin lira su borcunuz var. Vatandaş bunu zamanında ödemediğinde yasal faizlerle meblağ gittikçe büyüyor ve ödenmez hale geliyor. Vatandaş daha çok sıkıntıya giriyor. Borçla karşı karşıya geliyor, haciz masrafları oluyor. Biz bunları tahsil ederken önce uyarıyoruz. ‘Hemen eşyasına haciz koyalım, evine haciz koyalım’ gibi bir anlayışımız yok. Zaten olamaz. Ama belediyenin alacaklarının da yasal gereği takip etmemiz gerekiyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Böyle bir sıkıntımız var Edirne’de. Vatandaşımız maaşını aldığında, eline para geçtiğinde şöyle yapıyor. ‘Elektriği ödemezsem keserler’ diyor. Gidiyor elektriği yatırıyor. ‘Doğal gazı ödemezsem keserler’ diyor. Yatırıyor. Suya gelince ‘belediye nasılsa bizim’ diyor. Belediye hizmeti nasıl verecek. Ondan sonra yolda çukur oluştu mu? Bunlar hep bedel karşılığında oluyor. Yapılandırmalar oluyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir