POLİTİKA - 16 Nisan 2018 Pazartesi 19:04

Tarım Bakan Yardımcısı Danış, Edirne’de STK temsilcileriyle görüştü

A
A
A
Tarım Bakan Yardımcısı Danış, Edirne’de STK temsilcileriyle görüştü

Edirne’nin Keşan ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Edirne’nin Keşan ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.


Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Danış, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin tarım konusundaki sorunlarını dinledi. Danış, “Bakanlık olarak büyükbaş ve küçükbaşta dişi hayvan kesimi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Et ithalatı yapıyoruz. Et açığımız var. Anaç hayvanımızı çoğaltmamız gerek. 5,5 milyon anaç hayvanımız var. 7 milyon ulaşan rakamlarda bizim et ithalatımız biter. Mümkün olduğu kadar dişi hayvan kesimini zorlaştırmaya çalışıyoruz. Sahte raporla hayvanların kesildiği bize rapor ediliyor. Dişi kuzularımızı kesmeyelim diyoruz. Ancak bunları bakacak yer ve sermaye olmayabiliyor. Bununla ilgili de bakanlık olarak arayış içerisindeyiz. Halk elinde ıslah projeleri yürütüyoruz. Buralarda da elde edilen damızlıkların da satılamadığı bize rapor ediliyor. Bunu desteklememiz lazım. Elde edilen bir damızlık var ve üretici elinde çıkaramıyor. Bu da sorun” dedi.


“Aile işletmelerini 100 bin TL kaynakla destekliyoruz”


Danış, “Aile işletmelerini 100 bin TL kaynakla destekliyoruz. Ziraat Bankası ile ciddi bir çalışma yapıldı. Trakya’da aile işletmelerinin ihtiyacı olan bir şeydi. Aile işletmelerini bir tık daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. Ortalama şu anda 5. İşletme büyüklüğü 8-10 yapabilirsek olumlu olacak. İnşallah başarılı olacağız. Önemli bir destek. Kalıcı bir uygulama olur diye ümit ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1 Trendyol 1. Lig’de. 31. haftasında Bandırmaspor evinde karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 36. dakikada Metehan ceza sahası içinde kaleci Kurtuluş’un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yiğit Arslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Doğan Can meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 62. dakikada Hikmet’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Togui sağ ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1 Hakemler: Yiğit Arslan, Emrah Ünal, Mehmet Sıraç Akpınar Bandırmaspor: Zafer Görgen, Djitte (Jozefzoon dk. 57) Emre Batuhan Adıgüzel, Mulumba, Cebio Soukou (Badji dk. 79), Metehan Mimaroğlu, Doğan Can Davas, Rahmetullah Berişbek, Anrea Sitoe, Levent Ayçiçek (Mustafa Çeçenoğlu dk. 78), Taha Batuhan Yayıkçı Yedekler: Akın Alkan, Emirhan Aydoğan, Aygün Özışıkyıldız, Mert Çelik, Mehmet Özcan Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Tuzlaspor: Kurtuluş Yurt, Hasanalizada, Ba, Arvydas Novikovas, (Strel Mambra dk. 73), Hikmet Çiftçi (Gameli Awuku dk. 89), Aminu Umar (Sadık Baş dk. 89), Samet Asatekin, Togui, Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Sekou Tidiany (Luka Stankovski dk. 65) Yedekler: Emre Koyuncu, Selim Ay, Muhammed Akarslan, Ali Baran Kanıçok, Mehmet Zahit Çınar Goller: Doğan Can Davas (dk. 39 pen.) (Bandırmaspor), William Togui (dk. 62) (Tuzlaspor) Sarı Kartlar: Mulumba, Batuhan Yayıkçı, Doğan Can Davas (Bandırmaspor), Kurtuluş Yurt, Tidiany, Hikmet Çiftçi W. Togui, Gökhan Akkan, Bahtiyar (Tuzlaspor)