GENEL - 15 Ocak 2018 Pazartesi 13:59

Trakya Üniversitesi bir ilke daha imza atıyor

A
A
A
Trakya Üniversitesi bir ilke daha imza atıyor

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ulusal alandaki saygın müzelerle ortak bir çalışma yürütüyor.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ulusal alandaki saygın müzelerle ortak bir çalışma yürütüyor.


Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Gökduman organizatörlüğünde ve Araştırma Görevlisi Zerrin Pehlivan yardımcılığında yürütülen araştırma projesi aynı zamanda müzelerin eğitimdeki rolünü ve eğitimde kullanımını sorguluyor.


Proje boyunca toplamda 150’ye yakın öğrencinin 5 farklı müzede çizim ve resim gibi çeşitli eserler üretmesi ve sosyal etkileşimi planlanıyor. Şu ana kadar İstanbul Rahmi Koç Teknoloji Müzesi’nde ve Edirne Arkeoloji Müzesi’nde iki etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Trakya Üniversitesi Resim Bölümünün farklı sınıflarındaki öğrencileri katılıyor.


Etkinlik hakkında konuşan Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Gökduman, “Müzeler sanatla uğraşanlar için kütüphaneler gibidir, görsel bilgilerin toplandığı depolandığı sahalardır. Bunun için müzelerle daha sıkı ilişki kurulması gerekmektedir. Bu etkinliklerle sadece üniversitemiz dışarıda temsil edilmiyor aynı zamanda öğrencilerimiz sosyal hayatla daha fazla ilişki kuruyor. Sosyal etkileşimin, bu etkinliğin bizlere en büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Etkinliğin farklı müzelerde yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.