YEREL HABERLER - 21 Mayıs 2016 Cumartesi 15:16

Tuğgeneral Arı'dan Ebed'e Ziyaret

A
A
A
Tuğgeneral Arı'dan Ebed'e Ziyaret

54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) üyelerini ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde EBED’in şehitlerimiz için okuttuğu Mevlit ve Yasin ile ilahiler okunması şeklindeki iki ayrı davetine mazeretinden dolayı katılamadığını belirten Tugay Komutanı Arı, “Engelli bireyler için 54. Mekanize Piyade Tugay’ı olarak bizler neler yapabiliriz? Hep beraber düşünelim. Farklı farkındalıklar yapalım ki, engelliler için yaptığımız farkındalıklar fark olsun” dedi.
54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, askerlerin engelli bireylere karşı bilinçle kışladan ayrılmalarını sağlayabilmek olduğunu belirterek, “Sizler için topladığımız pet şişe, kapak ve plastik atıklardan elde ettiğiniz gelirle aldığınız medikal cihazları ihtiyaç sahiplerine askerlerimiz verirlerse, çöp gözü ile baktığı atıkların hangi amaçla kullanıldığını daha iyi algılayacaklardır. Engelli bireylere yardımcı olmanın mutluluğunu bizzat yaşayacaklardır” diye konuştu.
EBED Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gültekin ise, Tugay Komutanı Arı’ya iadeyi ziyaretlerinden dolayı dernek adına teşekkür etti. Gültekin, Edirne’de yaşayan engelli birey sayısını net olarak bilemediklerini, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü dahi sadece yardımcı oldukları engelli birey sayısına hakim olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir