ASAYİŞ - 13 Nisan 2018 Cuma 11:00

Yangında 11 büyükbaş hayvan telef oldu

A
A
A
Yangında 11 büyükbaş hayvan telef oldu

Edirne’de bir ahırda çıkan yangında 11 büyükbaş hayvan telef oldu.

Edirne’de bir ahırda çıkan yangında 11 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın sonrası ahırda bulunan samanlar da kullanılmaz hale geldi.


Edinilen bilgiye göre, Edirne’nin Keşan ilçesi İzzetiye Mahallesi’nde, Hasan ve Yasemin Küçükşen’e ait ahırda yangın çıktı. Elektrik kablolarının birbirine değmesi sonucu çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangında, ahırın içinde bulunan 11 inek dumandan zehirlenerek telef oldu.


Keşan Belediyesine ait iki itfaiye aracıyla müdahale edilen yangında, ahırın köşesine sığınan bir buzağı ise kurtarıldı.



100 bin liralık maddi hasar


Yangın, çevreye sıçramadan kontrol altına alınırken, telef olan hayvanlar ise Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gözetiminde gömülerek imha edildi. Ahırda bulunan samanların da zarar gördüğü yangında, yaklaşık 100 bin liralık maddi hasar oluştu. Jandarmanın yangınla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.


Öte yandan, hayvanları telef olan Hasan Küçükşen’in anne-babası Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen’in, 20 Temmuz 2017 tarihinde kekik toplamak üzere gittikleri Mercan köyünde köprüden geçtikleri sırada devrilen at arabasından düşerek boğulduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.