POLİTİKA - 06 Temmuz 2017 Perşembe 17:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Elazığ’da

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Elazığ’da

ELAZIĞ (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne ilişkin, “Adalet sokakta aranmaz.

ELAZIĞ (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne ilişkin, “Adalet sokakta aranmaz. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kargaşaya sokacak çevrelere pirim vermemeli” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti 6. Bölge İl Başkanları ile birlikte Elazığ’a geldi. Harput Mahallesinde yer alan Harput Kalesi, ve Buzluk Mağarasına gezen Ataş’a, il başkanlarının yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut da eşlik etti. Ataş, gezi sonrasından açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde devam eden adalet yürüyüşü hakkında açıklamalarda bulunan Ataş, "Bu yürüyüş ile yapılmak istenen ülkemizin en hassas noktalarını tahrik ederek acaba oradan nemalanabilir miyizdir. Bu yürüyüşe Türkiye’nin muhtelif taraflarından grupları katarak 15 Temmuzda milletin sokaklara indiği gibi bende bütün kesimleri sokaklara indirip bir kargaşa meydana getirebilir miyim kahramanlığını yapmaya soyundular. Kendilerine ne kadar terör örgütü temsilcisi veya terör örgütüne destek veren kişiler, şahsiyetler varsa onlar gelip destek vermeye çalıştı" dedi.


Adalet yürüyüşünün son iki gününe kadar HDP’nin pek gözükmediğini aktaran Ataş, "Yürüyüş İstanbul’a yaklaşmaya başlayınca HDP’nin milletvekilleri de koştura koştura bu yürüyüşe destek verdiklerine şahit oluyoruz. İstanbul’a gelindiği zaman acaba bir gezi olaylarının tezgahını yapabilir miyiz ve yeni bir gezi kalkışması gibi bir kalkışma yapabilir miyiz diye plan yapılmaktadır. Ama milletimiz gezi olaylarını ve 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadı. Bunlara asla pirim vermeyecektir. Adalet aramak isteyenlerin adaleti arayacakları yer bellidir. İşinize geldiği konularda yargı bağımsız olsun diye feryat edeceksiniz, işinize gelmeyen konularda da yargının karşısına geçip adalet isteyeceksiniz. Adalet sokaklarda aranmaz adaletin tesis edileceği yer bellidir ve o da TBMM’dir" diye konuştu.


Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’yi bir kargaşaya sokacak çevrelere pirim vermemesi gerektiğini ifade eden Ataş, “İnşallah kazasız belasız bu yürüyüşlerini tamamlarlar ve Türk adaletine güvenirler. Türkiye’de bağımsız yargı vardır. Hak noktasında kim ne suç işlemişse cezasını çekmesine razı olmasını temenni ediyoruz. Hiç kimsenin işlediği suçtan dolayı cezasız kalmamasını temennimizdir. Ama ana muhalefet partisi lideri konumunda olan bir kişi bu anlamda insanları her ölçüde örnek olma zorunluluğu vardır. Adalet ararken sokaklarda insanları 4, 5 saat yollarda perişan etmek adalet değildir" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz